Home » D:News » Ce pericole ascund jeleurile

Ce pericole ascund jeleurile

Ce pericole ascund jeleurile
Publicat: 13.07.2016
La 91% dintre produsele analizate s-au identificat arome artificiale în compoziţia acestora.
Asociaţia Pro Consumatori (APC) a achiziţionat, în ultima decadă a lunii iunie anul curent, 44 de sortimente de jeleuri din marile structuri comerciale (hipermarketuri/supermarketuri), în vederea realizării unui studiu prin care să atragă atenţia în ceea ce priveşte conţinutul acestui tip de produs şi potenţialele efecte asupra sănătăţii micilor consumatori. Studiul a fost realizat de către o echipă de experţi ai APC, coordonaţi de către conf. univ. dr. Costel Stanciu.
 
Ingredientele regăsite în compoziţia jeleurilor analizate sunt următoarele: sirop de glucoză, zahăr, sirop de zahăr invertit, dextroză, fructoză, apă, concentrat de fructe şi plante, extract de soc, suc de portocale, suc concentrat de morcov negru, suc de mere fabricat din concentrat, adaos de vitamine, concentrat de hibiscus şi morcov, extract rădăcină turmeric, gelatină, gelatină de porc, gelatină de vită, pectine, ulei vegetal de cocos, ulei vegetal de palmier, ulei de shea, amidon din porumb, amidon din grâu, substanţe de aromatizare, făină de grâu, ceară vegetală, arome şi aditivi.
 
La 91% dintre produsele analizate s-au identificat arome artificiale în compoziţia acestora. Numai la 4% dintre produsele analizate s-au folosit arome identic naturale, iar la 5% dintre produse s-au folosit substanţe de aromatizare, fără a se preciza natura acestora.

Un alt aspect examinat în cadrul studiului a fost şi analiza produselor din punct de vedere al primelor 3 ingrediente din compoziţia acestora. 
 
Citeşte continuarea articolului pe csid.ro
 
 
                                             Reţeta simplă care ajută persoanele supraponderale să îşi controleze pofta de dulciuri – studiu
  
                                             Cele mai… diferite prajituri din lume (FOTO)
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase