Home » D:News » India a plantat 50 de milioane de copaci în doar 24 de ore

India a plantat 50 de milioane de copaci în doar 24 de ore

Publicat: 20.07.2016
India a plantat 50 de milioane de copaci în doar 24 de ore
Oraşele poluate din India au devenit mult mai verzi. Aprope 50 de milioane de copaci au fost plantaţi, depăşind recordul mondial existet până acum.

Evenimentul s-a desfăşurat luni în Uttar Pradesh, unul dintre cele mai populate oraşe din nordul ţării. Peste 800.000 de persoane, de toate vârstele, de la studenţi la femei casnice şi oficialităţi guvernamentale, au plantat 49,3 milioane de puieţi, într-un interval de timp de numai 24 de ore. Puieţi din 80 de specii diferite au fost aduşi din 950 de sere din ţară.

Anterior, Pakistanul deţinea recordul, după ce locuitorii acestui stat au plantat  847,275  de arbori, în anul 2013, dar încercarea indienilor a fost deja certificată de Guinness Book  ca noua deţinătoare a titlului.

În cadrul Convenţiei pentru Schimbările Climatice din Paris, India a declarat că va intensifica creşterea pădurilor pe o zonă de peste 95 de milioane de hectare, până în 2030, guvernul indian investind în acest scop 6.2 miliarde de dolari.

,,Lumea a realizat că sunt necesare eforturi masive pentru reducerea emisiilor de gaz, care produc schimbările climatice globale”, a declarat prim-ministrul indian Akhilesh Yadav.

Din cauza creşterii nivelului de populaţie şi dezvoltării rapide a industriei, India este cunoscută pentru calitatea precară a aerului.  Un raport recent a plasat şase dintre oraşele indiene (Gwalior, Allahabad, Patna, Raipur, Ludhiana şi Delhi) în top 10 cele mai poluate oraşe din lume.

Sursa: IFL Science

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase