Home » D:News » Un exponat de EXCEPŢIE urmează să fie prezentat zilele acestea la Muzeul Antipa

Un exponat de EXCEPŢIE urmează să fie prezentat zilele acestea la Muzeul Antipa

Publicat: 22.07.2016
Un exponat de EXCEPŢIE urmează să fie prezentat zilele acestea la Muzeul Antipa
Exponatul a fost descoperit în România.
Hatzegopteryx, cel mai mare dinozaur zburător din lume descoperit pe teritoriul României şi reprodus la scara 1:1, va fi dezvăluit în premieră, pe 28 iulie, la Muzeul Antipa din Bucureşti
 
Cu o deschidere a aripilor de 12 metri şi cu un craniu care măsoară aproape 3 metri, Hatzegopteryx a fost un dinozaur de mari dimensiuni, care a trăit acum aproximativ 71-65 de milioane de ani.
 
Hatzegopteryx, care aparţine Dino Parc Râsnov, va fi prezentat la Muzeul Antipa în cadrul expoziţiei ‘Aripi peste timp’ şi a fost reprodus conform ultimelor descoperiri făcute de Dan Grigorescu, profesorul care a găsit fragmentele din oasele giganticului dinozaur.
 
Expoziţia ‘Aripi peste timp’ este deschisă în perioada 28 iulie-14 august, interval în publicul îl poate admira nu doar pe Hatzegopteryx, dar şi pe Pteranodon animatronic şi încă trei exponate, amplasate în exteriorul Muzeului de Geologie. După vizita în Bucureşti, dinozaurii se vor întoarce la ei acasă, la Dino Parc Râşnov.
 
Hatzegopteryx (Hatzegopteryx thambema) este un pterozaur azhdarchid de mari dimensiuni. Numele se compune din Hatzeg, care vine de la zona unde a fost descoperit, şi pteryx, grecescul pentru „pasăre”. A fost descoperit în 1978 de Dan Grigorescu, în zona Haţegului. Se estimează că a trăit acum 71 – 65 de milioane de ani în urmă, la sfârşitul Cretacicului. Fragmentele de craniu şi de alte oase atestă existenţa unui animal de mari dimenisuni, cu o deschidere a aripilor de circa 12 m. Totodată a fost descoperit şi un femur de 38,5 cm. Cu o lungime estimată de circa 3 m, craniul său ar putea fi cel mai lung dintre toate animalele de uscat.

Sursa: gandul.info

Vă mai recomandăm şi: Cel mai ciudat dinozaur a fost descoperit in Spania

                                            Dinozaurii se straduiau sa fie sexy

                                            A fost descoperit cel mai mare cimitir de dinozauri

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase