Home » D:News » Noi destinaţii de vacanţă, în topul preferinţelor românilor

Noi destinaţii de vacanţă, în topul preferinţelor românilor

Publicat: 25.07.2016
Noi destinaţii de vacanţă, în topul preferinţelor românilor
Principalele destinaţii de vacanţă pentru familiile cu copii rămân Creta, Rhodos, Corfu, Thassos, urmate Palma de Mallorca (Spania), Sicilia şi Sardinia (Italia), dar recent au început să se contureze şi alte preferinţe, respectiv Albania şi Croaţia, spune Oana Dunel,reprezentanta Terra Turism.
„Preţul pentru un sejur în insula Creta pentru o familie cu doi copii, pe patru nopţi, la un hotel de patru stele se poate ridica până la 2.000 de euro, cu transport inclus. În Spania, în schimb, costul este mai ridicat şi se situează între 1.500 şi 1.800 de euro pentu o familie”, menţionează reprezentanta Terra Turism.
 
Ca mijloc de transport, românii preferă să-şi folosească maşinile personale atunci când merg în Grecia, în destinaţii mai apropiate cum ar fi Thassos, dar pentru a ajunge în Creta sau Corfu aceştia preferate charterele.
 
Pe fondul evenimentelor din Turcia, majoritatea turiştilor au renunţat la Istanbul ca destinaţie deocamdată, însă Antalya este în continuare o zonă accesată. În Antalya cei mai mulţi turişti sunt ruşi, urmaţi de germani, români şi alţii.
 
Pe segmentul city-break, primele cinci oraşe preferate sunt Paris, Barcelona, Londra, Praga şi Roma. O cerere mare există şi pentru Berlin, Florenţa, Lisabona sau Stuttgart.

„La noi ponderea pachetelor city break este de 10%. Ne trimitem clienţii în vacanţe de familie”, spune Dunei.

Citeşte continuarea pe: Gândul

Vă recomandăm să cititţi şi următoarele articole:

 
 
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase