Home » D:News » Topul celor mai faimoase hoteluri şi restaurante subacvatice

Topul celor mai faimoase hoteluri şi restaurante subacvatice

Publicat: 30.07.2016
Când îţi plănuieşti următoarea vacanţă ar trebui să iei în considerare locaţiile subacvatice.

Destinaţiile pentru vacanţe au devenit  mult mai inedite, dacă vrei să ieşi din rutina zilnică pentru o săptămână sau doar pentru o cină, cel mai impresionant loc se află în adâncul oceanelor. În următoarele locuri luxoase nu vei putea admira pe fereastră peisajul metropolelor, ci viaţa liniştită din ocean.

Adăpostul subacvatic a lui Jules-Florida

Deşi numele este inspirat din cărţile lui Jules Verne, adăpostul nu este amplasat exact la 20.000 de leghe sub mare. Aceasta este amplasată la doi stânjeni de fundul unei lagune.

Pentru a intra în încăpere trebuie să faci scufundări. Camera seamănă cu un submarin din anul 1970, neavând servicii al-inclusive, dar personalul livrează pizza printr-o ecluză.

Dacă doreşti să petreci o vacanţă singur, rupt de lume, Adăpostul lui Jules subacvatic este locaţia ideală.

Restaurantul subacvatic Ithaa-Maldive

Pentru a accesa sala de restaurant din domul din sticlă, oamenii trebuie să meargă pe un dig de la suprafaţa apei şi să intre întro colibă cu stuf  pentru a avea acces la scările care duc către restaurant. Restaurantul poate fi ocupat doar de 14 persoane.Odată ajunşi în restaurant oaspeţii pot observa prin geamul de sticlă peştii tropicali.

 Utter Inn-Suedia

Structura este parţial restaurant, observator, dar şi istalaţie artistică. Oaspeţii sunt  aduşi la locaţie cu barca, de Utter Inn este legată o barcă cu care turiştii pot vizita insulele din apropiere.

Ultimul etaj al cabinei dispune de o toaletă şi un mic aragaz, dar cum cobori pe scările înguste o nouă lume ţi se arată. Dormitorul este destul de mic, dar  în spatele celor patru geamuri poţi observa peştii şi alte vietăţi din lac.

Subsix-Maldive

Restaurantul din Maldive est amplasat în Oceanul indian într-un recif de corali printre rechini şi ţestoase. Reciful este îngrijit de un biolog marin, iar uşile restaurantului se închid după ce pleacă ultimul client.

Camera subacvatică-Tanzania

Arată precum un doc, dar pereţii  camerelor subacvatice ale resortului Manta sunt toţi din sticlă permiţându-ţi să observi fauna şi flora subacvatică.

Sursa:Atlas Obscura 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase