Home » D:News » Probleme la Memorialul atacului nuclear de la Hiroshima din cauza Pokemon Go. Oficialii se plâng

Probleme la Memorialul atacului nuclear de la Hiroshima din cauza Pokemon Go. Oficialii se plâng

Probleme la Memorialul atacului nuclear de la Hiroshima din cauza  Pokemon Go. Oficialii se plâng
Publicat: 29.07.2016
Reprezentanţii Niantic nu au vrut să comenteze situaţia

Oficialii din Hiroshima nu sunt de acord că unul dintre Pokéstop-urile din jocul Pokemon Go, adică magazine virtuale de unde un jucător poate lua diverse lucruri pentru prinderea pokemonilor, este chiar Memorialul Bombardamentelor Nucleare, relatează time.com.

Oficialii primăriei din Hiroshima vor ca Pokestop-ul să fie şters până pe 6 august, ziua comemorării bombardamentelor din 1945 asupra oraşului japonez. Utilizatorii de Pokemon Go vin la memorialul bombardamentelor şi invadează localţia, magnetizaţi de monstruleţii din realitatea virtuală.

Însă oficialii japonezi cer producătorilor jocului de la Niantic Inc. să şteargă acel Pokestop de pe harta virtuală până pe 6 august, când va fi oficiată o ceremonie de comemorare a victimelor atacului de la Hiroshima.

Reprezentanţii Niantic nu au vrut să comenteze situaţia, declarând jurnaliştilor că nu vor să facă publice informaţii în ceea ce priveşte soluţionarea incidentului din Hiroshima.

Bombardamentele atomice de la Hiroshima şi Nagasaki au constat din două atacuri nucleare implicând aruncarea a două bombe atomice, produse de Statele Unite ale Americii, la sfârşitul celui de-al doilea război mondial, asupra a două oraşe din Japonia, Hiroshima şi Nagasaki.

La timpul aruncării celor două bombe atomice, deşi războiul din Europa se terminase prin capitularea necondiţionată a Germaniei, Imperiul Japoniei şi Statele Unite ale Americii se aflau încă în stare de război. La 6 august 1945 bomba atomică cunoscută ca „Little Boy” a fost aruncată deasupra oraşului Hiroshima, iar trei zile mai târziu, la 9 august 1945, cea de-a doua bombă atomică, cunoscută ca „Fat Man”, a fost detonată deasupra oraşului Nagasaki.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase