Home » D:News » Cum prevenim insolaţia

Cum prevenim insolaţia

Publicat: 29.07.2016
Cum prevenim insolaţia
Sezonul cald se traduce prin vacanţă şi stare de bine, însă statul prea mult la soare poate provoca insolaţie, indiferent că aţi optat pentru o zi mai lungă la plajă sau că aţi avut treabă în oraş în jurul orelor nepotrivite, aceasta îşi poate face apariţia.

Conform CSID, acestea sunt câteva trucuri pentru a preveni insolaţia.

Insolaţia este predictibilă şi se poate preveni cu uşurinţă. În caz contrar, riscăm o serie de efecte adverse de la arderea suprafeţei pielii până la stări de greaţă, vomă, frisoane şi temperatură ridicată. În cazuri severe, pielea poate ajunge să prezinte pustule, ca urmare a arsurii provocate, motiv pentru care este indicată vizita la un cadru medical.

Cu toate acestea, pentru a o preveni, broşurile Mayo Clinic recomandă o serie de paşi pe care îi puteţi urma:

• Purtaţi haine lejere. Excesul de îmbrăcăminte nu va permite organismului dumneavoastră să se răcească în mod corespunzător.

• Protejaţi-vă împotriva arsurilor solare. Insolaţia afectează capacitatea organismului de a se răci. Protejaţi-vă în aer liber cu o pălărie şi ochelari de soare cu lentile mari şi nu uitaţi să utilizaţi o protecţie solară cu spectru larg, cu un SPF de cel puţin 30. Aplicaţi protecţia solară cu generozitate şi aplicaţi din nou la fiecare două ore – sau mai des, dacă mergeţi la înot sau transpiraţi.

• Consumaţi multe lichide. Hidratarea vă ajută să menţineţi o temperatură normală a corpului.

• Fiţi atenţi în cazul în care luaţi medicamente care pot afecta capacitatea organismului de a rămâne hidratat şi disipa căldura.

• Nu lăsaţi niciodată pe cineva într-o maşină parcată. Aceasta este o cauză comună a deceselor copiilor, provocate de căldură. Atunci când este parcată la soare, temperatura din maşină se poate ridica la peste 30 de grade în 10 minute.

• Evitaţi pe cât posibil cele mai calde ore ale zilei (12-17). În cazul în care nu se poate evita activitatea obositoare în vreme caldă, consumaţi multe lichide şi odihniţi-vă în mod frecvent într-un loc răcoros. Încercaţi să programaţi munca fizică pentru părţile mai reci ale zilei, cum ar fi dimineaţa devreme sau seara.

• Dacă participaţi la un eveniment sportiv intens sau activitate în vreme caldă, asiguraţi-vă că există servicii medicale disponibile, apropiate, în cazul unei situaţii de urgenţă.

Dacă se întâmplă ca pielea dumneavoastră să sufere arsuri grave, nu încercaţi tratarea acestora acasă şi cu atât mai mult nu atingeţi pielea pentru a nu o irita mai tare. Purtaţi haine cât mai largi şi prezentaţi-vă de urgenţă la medicul dumneavoastră.

În cazul apariţiei pustulelor, nu le spargeţi şi asiguraţi-vă că aveţi la îndemână apă, tot timpul, pentru a restabili nivelul de hidratare din corp. De asemenea, uleiurile naturale, precum uleiul de cocos, sunt foarte bune cicatrizante, ajutând pielea să se refacă într-un ritm mai rapid.

Sursa: CSID

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase