Prima pagină D:News

A murit actorul David Huddleston, care l-a interpretat pe Marele Lebowski, în filmul din 1998

Letitia Provian 08.05.2016 | ● Vizualizări: 1150

Potrivit soţiei lui Huddleston, Sarah C. Koeppe, actorul s-a stins din viaţă marţi, în urma unor probleme cardiace şi renale, în Santa Fe, New Mexico.

Actorul american David Huddleston, cunoscut pentru rolul personajului Marele Lebowski din filmul cult din anul 1998,regizat de fraţii Coen şi pentru rolul lui Moş Crăciun din filmul din 1985 "Santa Claus: The Movie,"a murit pe 2 august, la vârsta de 85 de ani, în Santa Fe, New Mexico, informează AP.

Huddleston l-a interpretat pe milionarul cu care este confunat personajul jucat de Jeff Bridges, "The Dude", în comedia din 1998 "The Big Lebowski." Actorul l-a mai jucat şi pe Moş Crăciun alături de Dudley Moore in "Santa Claus: The Movie" şi l-a interpretat cu mult umor pe primarul din "Blazing Saddles."

Într-o carieră ce se desfăşoară pe o durată de 55 de ani, Huddleston a jucat roluri în filme precum "Fools' Parade," ''Family Reunion" şi "Bad Company" şi a fost invitat să joace în seriale TV precum "Gunsmoke," ''The West Wing," ''Gilmore Girls" şi "The Wonder Years."

Huddleston s-a născut în 1930 în Virginia. Acesta a lucrat ca mecanic de motoare de aeronave pentru Forţele Aeriene SUA şi a urmat cursurile Academiei Militare Fork Union înainte de a se apuca de studiul actoriei în New York. Şi-a început cariera în teatre, jucând în turnee naţionale în spectacole precum "Music Man," ''Mame" şi "A Funny Thing Happened on the Way to the Forum."

Sursa: Mediafax