Home » D:News » Proprietarul unui magazin de baghete magice refuză să-i servească pe fanii seriei Harry Potter: ”Sunt tineri încuiaţi”

Proprietarul unui magazin de baghete magice refuză să-i servească pe fanii seriei Harry Potter: ”Sunt tineri încuiaţi”

Proprietarul unui magazin de baghete magice refuză să-i servească pe fanii seriei Harry Potter: ”Sunt tineri încuiaţi”
Publicat: 12.08.2016
A existat întotdeauna o rivalitate, manifestată mai mult sau mai puţin, între cei care iubesc pisicile şi cei care se declară iubitori ai câinilor.

Un magazin care realizează baghete magice pentru vrăjitori şi vrăjitoare a fost atacat dur de fanii Harry Potter, pentru că proprietarul refuză să îi servească. Acesta îşi motivează alegerea afirmând că el vinde „unelte spirituale”, nu jucării pentru tineri încuiaţi, scrie Mediafax.

Potrivit telegraph.co.uk, magazinul numit „Mystical Moments/ Momente Mistice” a devenit cunoscut pentru furnizarea de baghete utile în vrăjitoria de vindecare sau farmecele pentru noroc.

Producătorul de baghete Richard Carter afirmă că vinde „unelte spirituale” – nu jucării pentru tinerii Încuiaţi – şi a restricţionat accesul fanilor Hogwarts.

Baghetele pot fi folosite pentru a trasa cercuri protectoare care îl feresc pe stăpân de forţele întunecate în timp ce meditează; acestea pot fi aducătoare de noroc sau bani şi îi pot ajuta pe oameni să îşi găsească dragostea. De asemenea, pot fi folosite pentru a vindeca durerile şi stresul, pot accelera procesul de vindecare sau îndeplini dorinţe de fericire, curaj sau chiar tărie fizică.

Carter, în vârstă de 57 de ani, petrece zile întregi în spatele strungului, parcă în transă, creând fiecare baghetă cu drag şi ungându-le cu tot soiul de uleiuri.

El spune că nu ştie cum începe sau termină baghetele, ci că se lasă controlat de spiritele din magazinul său, localizat în orăşelul Slaithwaite, în apropiere de Huddersfield. Carter afirmă că are nevoie doar de încrederea că produsul va face minuni – la propriu.

Baghetele sunt afişate într-o vitrină sigură. Oamenii magici trebuie să viziteze magazinul în persoană şi sunt încurajaţi să aleagă prim baghetă care le sare în ochi, apoi să o ţină în mână şi să îşi dea seama dacă se simte că e cea potrivită.

După achiziţionare, noii proprietari fac un ritual care implică arderea de tămâie şi fixarea baghetei cu ambele mâini pentru a o „purifica” de energia creatorului. Acest ritual descătuşează puterea baghetei şi o transferă noului deţinător. Pentru a face vrăji, aceştia trebuie să folosească bagheta cu mâna folosită la scris.

În puţinele luni de funcţionare a magazinului, acesta a reuşit să atragă vrăjitori şi fani ai magiei de peste tot din lume, dar Richard spune că vrea să atragă doar persoanele care cred cu adevărat în magie, nu şi fanii Harry Potter, pe care îi poate recunoaşte imediat după aura lor.

„J.K. Rowling s-a documentat cu siguranţă, dar Harry Potter este pentru copii. Nu are nicio legătură cu afacerea. Nu aveţi idee câţi vrăjitori şi vrăjitoare există. Aţi fi uimiţi. Ei ştiu că pot veni aici liniştiţi, fără ca oamenii să creadă că sunt nebuni”, a declarat proprietarul magazinului.

„Nu am clienţi care să fie ”Harry Potterizaţi”. Dacă vreun fan Harry Potter vine şi vrea o baghetă doar pentru că e fan, nu vând sub nicio formă, indiferent de cât de mulţi bani îmi oferă”, a explicat acesta.

Jackie Restall, 43 de ani, partenerul de afaceri al lui Richard, este totuşi un mare fan Harry Potter.

Jackie a declarat: „Personal, sunt un mare fan al seriei, dar mi-e teamă că este vorba doar despre fuga de realitate, aşa că îi respect viziunea lui Richard”.

Zak Cohen, 20 de ani, preşedintele fan clubului Harry Potter de la Universitatea York, Societatea Încuiaţilor, a spus: „Nu ştiu ce o să înţeleagă membrii noştri din asta. Din punctul meu de vedere, este cel puţin ciudat. Pot înţelege că nu vor să fie trataţi ca o glumă, dar nu cred că este permis unui magazin să refuze vânzarea produselor unui anumit grup de persoane”.

„Dacă ar vinde şi fanilor Harry Potter, mai degrabă decât să selecteze doar vrăjitorii, ar avea mult mai multe vânzări şi noi nu le-am trata ca pe nişte jucării”, a completat Zak.

Autorul GP Taylor a comentat şi el asupra disputei.

„Baghetele magice funcţionează fiind o concentrare asupra dorinţelor şi puterilor interioare. Dar cred că asta e groaznic. Fanii Harry Potter ar trebui să fie serviţi. Sunt înnebuniţi după piesa de teatru Copilul Blestemat şi au nevoie de propriile baghete. Asta este discriminare împotriva fanilor. Ar trebui să meargă în instanţă pentru dreptate”.

O localnică, fană a cărţilor lui Rowling, în vârstă de 21 de ani, a spus: „Este stupid. E ca şi cum McDonald’s refuză să vândă happy meal-uri oamenilor trişti. Ar putea vinde mii de baghete dacă nu ar fi aşa snobi. Aproape orice persoană tânără e fan Harry Potter”.

Cărţile din seria „Harry Potter” – şapte volume, care s-au vândut în peste 450 milioane de copii pe plan mondial – au fost publicate de scriitoarea britanică J.K. Rowling între anii 1997 şi 2007 şi au fost adaptate pentru marele ecran, cu Daniel Radcliffe în rolul tânărului vrăjitor Harry Potter, Emma Watson ca Hermione Granger şi Rupert Grint ca Ron Weasley.

Cele opt filme realizate pe baza romanelor din franciza „Harry Potter” au avut încasări totale de peste 7,7 miliarde de dolari pe plan mondial.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase