Home » D:News » „Spidermanul francez” a escaladat fără ham un zgârie-nori: Lupta împotriva violenţei domestice

„Spidermanul francez” a escaladat fără ham un zgârie-nori: Lupta împotriva violenţei domestice

„Spidermanul francez” a escaladat fără ham un zgârie-nori: Lupta împotriva violenţei domestice
Publicat: 03.09.2016
Alain Robert, supranumit "Spidermanul francez" a escaladat miercuri, fără măsuri de siguranţă, un zgârie-nori, clădirea Tour T1 din cartierul parizian La Defense, cu un scop social: luptă împotriva condamnării lui Jacqueline Sauvage, femeia închisă după ce şi-a ucis soţul extrem de violent.

Alain Robert a decis să escaladeze clădirea din Paris cu o ţintă. El luptă împotriva violenţei domestice, iar provocarea de a escalada un zgârie-nori fără măsuri de siguranţă este un manifest pentru eliberarea lui Jacqueline Sauvage din închisoare, care a fost condamnată la 10 ani de închisoare, după ce şi-a ucis soţul extrem de violent.

Cazul lui Sauvage a fost transformat într-un simbol al violenţei domestice, astfel încât ea a fost eliberată condiţionat de Hollande în luna februarie, după ce fiica ei a protestat public şi mai mulţi francezi au semnat o petiţie publică. Totuşi, cererea ei de eliberare din închisoare (temporară) condiţionată de o conduită ireproşabilă a fost respinsă.

Robert a escladat mai bine de 100 de clădiri, inclusiv Golden Gate Bridge şi Burj al Khalifa din Dubai, cel mai înalt zgârie-nori din lume şi de fiecare dată, „Spidermanul francez” a făcut-o în numele unei cauze sociale: de pildă, victimele cutremurului din Nepal şi copiii bolnavi de SIDA.

Miercuri, angajaţii clădirii de birouri au l-au urmărit fascinaţi pe Alain Robert cum ajunge în vârful clădirii-turn în mai puţin de 30 de minute. Robert s-a filmat cu o cameră 360 în timp ce atârna de clădirea înaltă şi s-a oprit să scrie un mesaj pe un perete de sticlă amplasat special. S-a ţinut de protuberanţele clădirii de birouri şi a ajuns, în sfârşit, în vârf, în mai puţin de jumătate de oră.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase