Home » D:News » Legătura surprinzătoare dintre orientarea politică şi viaţa sexuală. Rezultatul neaşteptat al unui studiu realizat pe 19.000 de persoane

Legătura surprinzătoare dintre orientarea politică şi viaţa sexuală. Rezultatul neaşteptat al unui studiu realizat pe 19.000 de persoane

Legătura surprinzătoare dintre orientarea politică şi viaţa sexuală. Rezultatul neaşteptat al unui studiu realizat pe 19.000 de persoane
Publicat: 08.09.2016
Rezultatele studiului i-au luat prin surpindere pe autori.

Conform unui sondaj realizat de compania britanică YouGov, adepţii extremei drepte sunt europenii cei mai mulţumiţi de viaţa lor sexuală. Studiul a fost făcut pe aproximativ 19.000 de persoane din Franţa, Regatul Unit, Suedia, Germania şi Danemarca, iar rezultatele urmează să fie publicate în volumul ,,Sex, Lies and the Ballot Box”, ce va fi publicat pe parcursul acestei săptămâni. 

Indivizii care au declarat că au o orientare politică de centru susţineau că sunt destul de mulţumiţi de viaţa lor sexuală, adepţii orientării politice de stânga spuneau că sunt mai puţin mulţumiţi, iar adepţii extremei stânga erau cel mai puţin satisfăcuţi. Cei mai nemulţumiţi de viaţa lor amoroasă erau britanicii şi suedezii care se declaraseră adepţi ai stângii politice (doar 66% dintre cei chestionaţi), în timp ce germanii admiratori ai extremei drepte spuneau că sunt foarte mulţumiţi de modul în care decurge viaţa lor sexuală (77% dintre cei chestionaţi au exprimat această opinie). 

Aceste rezultate i-au surprins pe autorii studiului, deoarece, în general, adepţii stângii politice sunt recunoscuţi pentru atitudinea lor progresivă privind comportamentul sexual, în timp ce admiratorii dreptei sunt văzuţi ca fiind mult mai conservatori în această privinţă. Cu toate acestea, specialiştii spun că faptul de a fi adept al stângii politice nu înseamnă neapărat că ai o viaţă sexuală nesatisfăcătoare sau că o viaţă amoroasă neîmplinită te transformă automat într-un adept al extremei drepte. 

Deşi nu îşi pot da seama cu exactitate care este motivul existenţei acestui fenomen, autorii studiului presupun că el se datorează faptului că locuitorii ţărilor occidentale care se declară conservatori tind să fie mult mai fericiţi faţă de cei care susţin că au o orientare politică liberală. Specialiştii au adăugat că la baza acestei atitudini ar putea sta faptul că liberalii caută întotdeauna să producă schimbări în viaţa lor, pe când conservatorii se mulţumesc să ştie că primesc ceea ce merită. 

,,Teoria mea este că adepţii extremei drepte sunt mai satisfăcuţi, deoarece aşteptările lor sunt mai mici. Acest lucru nu înseamnă neapărat că sunt mai fericiţi, ci se bucură de ceea ce au”, susţine Joe Twyman, coordonatorul Departamentului de Cercetare în Domeniile Social şi Politic din cadrul YouGov. 

Sursa: iflscience.com

Vă mai recomandăm şi: Bărbaţii au o viaţă sexuală mai lungă decât femeile

                                             Ora de sex. În ce moment al zilei îşi doresc cel mai mult femeile şi bărbaţii să facă dragoste

                                           Profesor de la Cambridge: Oamenii întreţin tot mai puţine relaţii intime. ”Până în 2030 oamenii nu vor mai face sex deloc”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase