Home » D:News » Nouă ţări în care cetăţenii trebuie să facă mai mult sex. Printre ele se află şi România

Nouă ţări în care cetăţenii trebuie să facă mai mult sex. Printre ele se află şi România

09.16.2016
Nouă ţări în care cetăţenii trebuie să facă mai mult sex. Printre ele se află şi România
Sunt foarte puţine lucuri mai importante decât fertilitatea care influenţează viitorul unei naţiuni.

Specialiştii în demografie sugerează că fiecare ţară în parte are nevoie de o rată a natalităţii de peste doi copii născuţi de o femeie, pentru a atinge un spor natural satisfăcător. Din cauza influenţelor factorilor de natură economică şi culturală, această ţintă este atinsă de doar jumătate din totalul ţărilor lumii, scrie Gândul.

Între ţările care se confruntă cu probleme legate de scăderea populaţiei se numără şi România, alături de alte state precum Danemarca, Rusia şi chiar Japonia. În cazul acestora, încurajarea populaţiei să facă mai mult sex poate implica strategii de la cele mai explicite, la unele de-a dreptul bizare. 

DANEMARCA

Dacă nu îţi doreşti un copil pentru a-ţi întemeia o familie, fă-o cel puţin pentru Danemarca. Aşa sunt sfătuiţi danezii. Mica ţară nordică are o natalitate care se situează în jurul valorii de 1,73 copii la o femeie, astfel că o agenţie de turism daneză a pus la punct nişte idei ingenioase care să-i determine pe oameni să facă copii. 

Oficialii companiei au oferit cuplurilor care concepeau un copil pe perioada vacanţei cumpărate prin agenţie toate lucrurile necesare creşterii copilului, până când acesta împlinea vârsta de 3 ani. 

În prezent, agenţia a lansat un video de campanie intitulat „Fă-o pentru mama”, în care cuplurile care pleacă în călătorii prin intermediul acestei companii să facă un copil pentru a le oferi un nepoţel mamelor lor. 

RUSIA

Vladimir Putin i-a adus pe cei de la Boyz II Men la Moscova, pentru a-i scoate pe bărbaţi din amorţeală chiar înainte de Ziua Îndrăgostiţilor. Îl poate învinui cineva? Ţara lui se confruntă cu un declin demografic major. Bărbaţii mor de tineri. SIDA şi alcoolismul au pus stăpânire pe Rusia, iar femeile nu mai fac copii. 

Problema a luat o asemenea amploare încât în 2007, Rusia a declarat ziua de 12 septembrie „Ziua Oficială a Conceperii”. În această zi, tuturor angajaţilor ruşi le este dat liber, tocmai pentru a se concentra asupra conceperii unui copil. Femeile care nasc exact nouă luni mai târziu primesc un frigider. 

JAPONIA

Natalitatea în Japonia este o adevărată problemă din 1975 încoace. În încercarea de a rezolva această problemă, un grup de studenţi de la Universitatea din Tsukuba l-a inventat pe Yotaro, un bebeluş de jucărie, robotizat, care le oferă cuplurilor şansa de a vedea ce înseamnă creşterea unui copil. 

ROMANIA

Anii 60 au reprezentat o perioadă periculoasă pentru cupluri. Deoarece populaţia scădea, guvernul de atunci a impus taxe pe venit de 20% pentru cuplurile care nu aveau copii şi au introdus prevederi legale care făceau divorţul aproape imposibil. 

Ideea pe care se bazau aceste lucruri era aceea că dacă nu făceai copii, nu contribuiai la crearea de noi adepţi ai regimului şi trebuia să plăteşti pentru acest lucru. 

Nici anii 80 nu au fost mai buni, în sensul că în această perioadă româncele erau obligate să participe la controale gincologice organizate şi realizate de organismele de stat, pentru ca oficialii să se asigure că ele nu făceau avorturi. 

Aceste politici demografice brutale s-au încheiat în 1989, odată cu schimbarea regimului. De atunci, rata natalităţii şi populaţia sunt în continuă scădere, România ajungând la o medie de 1,31 de copii pentru o femeie.

Citeşte continuarea în Gândul!