Home » D:News » Cele mai detestate activităţi gospodăreşti din viaţa noastră zilnică

Cele mai detestate activităţi gospodăreşti din viaţa noastră zilnică

Cele mai detestate activităţi gospodăreşti din viaţa noastră zilnică
Publicat: 24.09.2016
Vârsta determină şi atitudinile faţă de sarcinile mici sau mari din gospodărie.

Curăţarea cuptorului este cea mai neplăcută activitate gospodărească pentru majoritatea oamenilor, indică rezultatele unui studiu realizat în Marea Britanie, la cererea producătorilor de sisteme Braun CareStyle.

30% dintre participanţii la studiu au dezvăluit că urăsc să cureţe cuptorul. După curăţarea cuptorului, sarcina cea mai neplăcută indicată de 23% dintre respondenţi este călcatul rufelor. Ea este urmată de schimbarea lenjeriei de pat (20%). Printre activităţile gospodăreşti cele mai neplăcute se numără şi curăţarea băii sau spălatul geamurilor.

În acelaşi timp, studiul a relevat şi faptul că, la polul opus, printre cele mai plăcute activităţi casnice sunt gătitul, grădinăritul şi aspiratul locuinţei. O mare parte dintre respondenţi nu au ascuns faptul că fac aceste activităţi cu plăcere. În ceea ce priveşte călcatul, autorii studiului au constatat că doar 18% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 36 de ani susţin că urăsc această activitate, faţă de 27%, procent reprezentat de persoanele între 35 şi 54 de ani. Aproape o cincime dintre respondenţii de sex masculin recunosc că nu au călcat rufe niciodată. Pe de altă parte, 11% dintre femei au declarat că această activitate le deconectează.

Vârsta determină şi atitudinile faţă de sarcinile mici sau mari din gospodărie. Bărbaţii şi femeile mai tineri nu suportă „fleacurile” de genul aruncatul gunoiului, spălatul vaselor sau aranjarea şosetelor pe perechi. Persoanele mai în vârstă detestă activităţile care presupun mult timp, cum ar fi spălatul ferestrelor, călcatul rufelor sau dezgheţarea congelatorului.

Sursa: rador.ro

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase