Home » D:News » Tot ce nu ştiai despre Oktoberfest, al cincilea ”anotimp” al Germaniei

Tot ce nu ştiai despre Oktoberfest, al cincilea ”anotimp” al Germaniei

09.23.2016
Tot ce nu ştiai despre Oktoberfest, al cincilea ”anotimp” al Germaniei
Oktoberfest, cel mai mare festival de bere din lume, a început sâmbătă, 17 septembrie. Se organizează an de an în capitala Bavariei, Munchen. Durează 16 zile şi adună anual peste 6 milioane de participanţi. Spre comparaţie, populaţia oraşului Munchen abia depăşeşte 1,2 milioane de persoane.

Despre Oktoberfest se spune că este al cincilea anotimp din Munchen, relatează gustarte.ro.

Reprezintă într-un fel rezultatul căsătoriei prinţului Ludwig cu prinţesa Theresa de Saxa Hildburghausen. Prima ediţie a festivalului a avut loc în 1810, fiind de fapt petrecerea de la curtea regală, în urma mariajului celor doi.

Oktoberfest are propriile reguli şi etichete

Pentru prima dată, Theresienwiese, locul unde timp de două săptămâni se va desfăşura cea mai mare sărbătoare populară din lume, a fost înconjurat anul acesta cu un gard de protecţie, astfel încât toţi vizitatorii să fie verificaţi din motive de securitate. Accesul cu rucsac este interzis şi 600 de ofiţeri de poliţie vor fi prezenţi la faţa locului.

Deşi poartă numele lunii octombrie, Oktberfest începe în septembrie, (17 septembrie 2016 -3 octombrie 2016).

Localnicii îl mai numesc şi Wies, pentru că are loc pe o pajişte imensă, Theresienwiese.

Dacă nu vrei să mergi la Oktoberfest şi nu ai făcut o rezervare din timp, trezeşte-te devreme ca să prinzi un loc. Este deschis între 10 AM şi 9 AM.

În prima zi, localnicii se strâng de la ora 6, deşi porţile la Oktoberfest se deschid abia la ora 9 AM, iar prima bere se serveşte la ora 12, după Anstich.

Weekend-ul celei de-a doua săptămâni de festival este numit şi weekend-ul Italian. Dacă nu-ţi place aglomeraţia, evită-l. Este cel mai plin, vin zeci de mii de turişti italieni.

Citeşte continuarea pe gustarte.ro