Home » D:News » Care sunt cele mai prietenoase ţări cu străinii. Pe ce loc se află România

Care sunt cele mai prietenoase ţări cu străinii. Pe ce loc se află România

Care sunt cele mai prietenoase ţări cu străinii. Pe ce loc se află România
Publicat: 02.10.2016
Expat Insider a prezentat un index realizat de InterNations, în urma unui sondaj a peste 14.000 de expaţii, în care prezintă cele mai prietenoase ţări pentru străini.
Potrivit InterNations ţările unde expaţii sunt primiţi cei mai bine sunt Taiwan, Uganda şi Costa Rica, în timp ce Republica Cehă, Arabia Saudită sau Kuveit sunt cele mai „ostile” cu străinii, scrie Business Magazin.
Mexic şi Columbia completează primele cinci locuri, iar ţara noastră se află pe locul 16 din ţările analizate. În deciderea acestui clasament au fost analizate şi cumulate următorii factori: clitatea vieţii, uşurinţa stabilirii, munca în străinătate, viaţa de familie şi recompensa financiară.
 
Ţara noastră a urcat în acest clasament 11 locuri faţă de anul trecut (locul 27), iar România este considerată una dintre cele mai prietenoase ţări, clasându-se pe locul 4 la categoria „uşurinţa de a găsi prieteni” şi tot pe 4 la categoria „slujbe şi carieră”. Cu toate acestea, în ţara noastră se munceşte mult cu o săptămână de lucru de 49,2 ore, faţă de Danemarca cu 39 de ore (cea mai scurtă săptămână de lucru). Mai mult ca noi se lucrează în Nigeria, Uganda sau Tanzania. 
 
România se remarcă negativ la capitolul cele mai puţin satisfăcătoare relaţii amoroase clasându-se pe locul doi, fiind depăşită doar de Arabia Saudită. Expaţii sunt cei mai fericiţi în relaţiile lor în Malta, Costa Rica şi Noua Zeelandă. 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase