Prima pagină D:News

Acum aproape 40 de ani, NASA a trimis acest mesaj către extratereştri

Oana Bujor 10.08.2016 | ● Vizualizări: 3492

În luna septembrie 1977, NASA a lansat Voyager I din Cape Canaveral, Florida. La bordul navei se afla un CD de aur pe care era înregistrat mesajul oamenilor către extratereştri.

Pe CD se află imagini şi sunete, o mică intruziune în viaţa de pe Pământ. Având în vedere că extratereştri nu ar şti ce să facă cu înregistrarea, NASA a adăugat pe CD un set de instrucţiuni.

Aşadar, cercetătorii de la NASA au inventat un cod pe care oricine din univers l-ar putea înţelege. Aceştia au început prin a prezenta de coperta CD-ului cea mai cunoscută moleculă din univers, atomii de hidrogen. Diagrama prezintă tranziţia dintre doi atomi de hidrogen, civilizaţia care va înţelege această tranziţie va putea concluziona că în urma ei sunt eliberate radiaţii. Perioada fiecărei unde fiind de 0,0000000007 secunde. Această perioadă este utilizată ca unitate de măsură principală, restul diagramelor de pe coperta înregistrării.

Cercetătorii au considerat că extratereştrii nu au tehnologia necesară pentru a face ca înregistrarea să funcţioneze. Aşadar, au creat în jurul unei pictograme ce reprezintă CD-ul o schemă cu coduri binare care definesc viteza cu care trebuie învârtit CD-ul pentru a funcţiona corect.

Viteza fiind de 3,6 secunde pe rotaţie, extratereştrii vor putea auzi mesajele de bun venit ale pământenilor în 54 de limbi diferite, precum şi sunetul oraşelor şi al animalelor.

O altă secţiune explică cum pot fi vizionate imaginile, o replică a primei imagini de pe CD este înfăţişată printr-o pictogramă pe ghidul cu instrucţiuni. În total, sunt 116 imagini în care este prezentat sistemul solar, planeta Pământ şi oamenii. 

Cercetătorii au estimat că CD-ul de aur ar putea supravieţui un miliard de ani în spaţiu, însă este incert dacă Voyager I sau Voyager II vor fi aduşi înapoi pe Pământ de către o altă formă de viaţă.

În videoclipul următor puteţi auzi sunetele pe care NASA le-a înregistrat pe CD-ul destinat formelor de viaţă extraterestre.

Sursa: Business Insider

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: