Home » D:News » Ce puteţi face în acest Weekend. Unde vă puteţi distra, dar şi culturaliza

Ce puteţi face în acest Weekend. Unde vă puteţi distra, dar şi culturaliza

Ce puteţi face în acest Weekend. Unde vă puteţi distra, dar şi culturaliza
Publicat: 07.10.2016
Veţi avea festin sănătos la Food Truck Festival, de la peşte şi clătite, la waffles şi paella, delicii de weekend. Păsările rămase în ţară toamna cântă în arţari, iar la J'ai Bistrot e banchet. Dacă nu aveţi chef de ciolhan, mergeţi la Toamna Ţărănească, la MNŢR,sau la Noaptea Teatrului Independent.

FESTIVAL Food Truck Festival, între 6 şi 16 octombrieâ

Parcarea Promenada Mall Bucureşti va găzdui prima oprire Food Truck Festival on Tour. Zece food truck-uri şi van-uri cu unele dintre cele mai apreciate şi savuroase propuneri de street food, pornesc într-un tur inedit, având ca scop continuarea promovării culturii street food-ului. Propunerile culinare: pizza, burgeri, sandwichuri calde delicioase, paella, paşte, clătite, waffles, vafe cu fructe proaspete şi nu numai. Food Truck Festival on Tour este o caravană dedicată street food-ului sănătos.

Pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/1187516407974376/.

FESTIN Banchetul la J’ai Bistrot, 8 octombrie

Din an în an se coc strugurii. În jurul acestor atomi de fericire se strâng ciorchine familiile, prietenii, râul, ramul. Tablou de viţă nobilă se va înscena şi sâmbătă, 8 octombrie, toată ziua. Se frig focuri, se frige pastramă de oaie, pe care organizatorii o vor scălda în mujdei, cu mămăligă alături. Mustul frizzante va curge-n cascade, păsările rămase-n ţară vor cânta-n arţari.

Bine zicea filosoful neamţ Arnold Schwartzenberg “In Vino Veritas”. Multe adevăruri au fost probate pe tejgheaua J’ai Bistrot de-a lungul şi de-a latul timpului.
Aşa că-n zi de banchet, se ţin două ateliere puse la cale împreună cu Asociaţia Română de Filosofie Practică.

Meniu ceaun & grătar:
Ciorbă acră cu ciolan afumat la ceaun cu foc de lemne // 12 lei
Pastramă de berbecuţ cu mămăligă şi mujdei // 27 lei

Meniu ateliere filosofice:
Despre gusturi şi pofte // de la 13
Un atelier filosofic în care vom vorbi relaxat despre gusturile şi poftele noastre care adesea se bat cap în cap, dar şi despre ce înseamnă să ai bun gust sau despre cum ne putem educa simţul estetic.

De ce ne place vinul? // de la 17
Un atelier filosofic dedicat uneia dintre cele mai apreciate licori de la facerea lumii şi până astăzi, un prilej de a discuta cu voie bună şi, totuşi, serios despre virtuţile vinului şi plăcerile pe care ni le oferă. Condiţie obligatorie: să vă placă vinul & despicarea firului în patru întru delectarea trupului şi a minţii.
Din crama Balla Géza Winery aducem vin ca material didactic pentru participanţii la discuţie. Degustarea este gratuită.
Fiecare atelier are o durată de două ore, participarea este gratuită, rezervă-ţi un loc la [email protected].

Şi pentru viaţa de după banchet, ia la pachet borcănele JamSessions cu:
Zacuscă de vinete, dulceţuri (de căpşuni, vişine, zmeură, caise cu ghimbir şi mentă, cireşe cu anason, smochine, ardei iuţi, sfeclă roşie).

Pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/1610409682585572/.

TARG Toamnă ţărănească – târg marca Muzeul Ţăranului, 8 octombrie

Târg al Galeriei de Artă Ţărănească, 8-9 octombrie 2016, între orele 10 şi 18, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. După primenirea din septembrie, ne pregătim de sărbătorile de toamnă. Timp de două zile, sâmbătă, 8 şi duminică, 9 ale lui Brumărel, Galeria de Artă Ţărănească îşi cheamă meşterii din nou la un târg marca Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Scoatem în curte lucruri frumoase, numai bune de admirat şi cumpărat, iar zeci de meşteri din toată ţara aduc la târg: haine de sărbătoare, ştergare din bumbac, scoarţe, covoare, lepedeie şi feţe de masă; ploşti, ulcioare, căni, farfurii; obiecte din lemn: linguri, casete, scaune; ouă încondeiate; icoane pictate pe lemn sau pe sticlă, împletituri şi alte meşteşuguri.

De-ale gurii puteţi târgui: miere, dulceaţă, prăjituri, zacuscă, sucuri şi ţuică.

„Invităm prietenii mai vechi şi noi ai Muzeului să regăsească frumuseţea obiectelor unui patrimoniu ţărănesc excepţional şi mărturia gestului firesc de reîntoarcere la meşteşug.”, scriu organizatorii.

Intrarea este liberă.

TEATRU Noaptea Albă a Teatrului Independent, 8 – 9 octombrie, Godot Cafe-Teatru

Recomandări Mediafax Cultură:

18:00 Şi veni bărbatul la femeie (Producător Teatrul de Artă şi Teatrul Fără Frontiere)
Distribuţie: Mihaela Sîrbu, Lucian Pavel,
Regie: Bogdan Budeş
Durată:1h40min

Dina şi Victor sunt trecuţi de patruzeci de ani, divorţaţi, şi fiecare are câte un copil dintr-o fostă căsătorie. „Trecuţi de patruzeci de ani” nu e o vârstă la care viaţa ia sfârşit. Aşa că prietenii lor comuni, Jora şi Judith, încearcă să le vină în ajutor, aranjându-le o întâlnire. Victor se prezintă acasă la Dina, într-o seară ploioasă de sâmbătă. Dar amândoi au de înfruntat temeri, frustrări şi dezamăgiri din trecut. Aşa că se apropie unul de celălalt cu o stângăcie plină de candoare, care dă naştere unor replici strălucitoare. O comedie înduioşătoare, o privire amuzată asupra unui cuplu care vrea să o ia de la capăt..

21:00 Pam Pam (Producător Teatrul de Artă)
Distribuţie: George Constantinescu
Regie: Bogdan Huşanu
Durată: 1h 20 min

Teatru vechi pentru timpuri noi. O comedie scrisă acum 80 de ani despre România de-atunci şi de-acum. Surprinzător, aceeaşi.

23:00 – Ziua Necunoştinţei (Producător Un Teatru)
Distribuţie: Alexandru Ştefănescu
Regie: Alexandru Ştefănescu
Durată: 1h 15 min.

Ziua Necunoştinţei este un concert/one-man show cu actorul Alex Ştefănescu şi chitara lui acustică. Acesta propune o călătorie muzicală pe străzile sufletului uman-urban, în ritmuri de pop, rock, reggae, hip hop şi multe altele, în încercarea de a găsi răspunsuri la întrebări profunde precum: “Voi reuşi să-mi împlinesc visurile?”, “Ce este dragostea şi de ce am nevoie de ea?”, “Oare de ce îşi pozează oamenii mâncarea?”.
“Străinul pe lângă care treci are de multe ori aceleaşi gânduri ca şi tine. Deşi viaţa lui e foarte diferită, experienţele fundamentale sunt aproape mereu similare. Micile lucruri profund umane pe care le trăim cu toţii ar trebui conştientizate căci ele ne apropie, ne fac să reflectăm, să râdem şi să simţim că facem parte din ceva mai mare decât noi. Ziua Necunoştinţei asta îşi propune să facă, fiind în acelaşi timp echivalentul a câteva sute de abdomene convertite în hohote de râs.”, spune Alex Ştefănescu.

01:00 – Mălăieş în călcăieş (Producător Frilensăr/Teatru Luni Green Hours)
Distribuţie: Loredana Cosoveanu, Alina Mîndru, Claudia Chiraş, Ovidiu Cosoveanu, Dumitru Georgescu, Tiberiu Enache, Daniel Chirilă
Regie: Daniel Chirilă
Durată: 1h

Nu-i aşa că ţi-e dor de copilărie, de joacă şi de poveste? “Mălăieş în Călcăieş” este un spectacol ce-şi propune să readucă în prim plan tradiţiile şi obiceiurile ca factor esenţial în recăpătarea identităţii naţionale. Sună măreţ, dar de fapt e o joacă de copii mari pe un scenariu din “Capra cu trei iezi”, o joacă plină de umor şi voie bună. Spectacol adresat tuturor categoriilor de vârstă. Spectacolul face parte din trilogia emoţiilor tradiţional neînchipuite: TRISTORY. O poveste (Mălăieş în Călcăieş), un basm (#daughtersauHadikaTsuki) şi-o baladă (MIORITZA) – trecute şi filtrate prin câţiva oameni născuţi pe aceeaşi lungime de undă, într-un popor în care tristeţea şi bucuria s-au iubit întotdeauna.

02:30 Aleargă – Fals jurnal de jogging (Producător Nicoleta Lefter şi Silvia Călin)
Distribuţie: Nicoleta Lefter
Concept: Silvia Călin
Durată: 50 min.

Toată lumea aleargă. Unii o facem pentru a ne menţine în formă, alţii pentru a scăpa de frica de bătrîneţe, însă cu toţii participăm la marele maraton al vieţii. În falsul jurnal de jogging al Anei Maria Sandu îşi dau întîlnire alergători-personaje care ne seamănă. Toţi au trecut de 30 de ani, aleargă prin parcuri, dar şi prin viaţă şi încearcă să afle cine sînt, ce vor, ce-şi doresc. Ritmul se schimbă o dată cu vîrsta, trecutul se blurează, prezentul devine amintire şi tot ce mai rămîne de descoperit e ce se va întîmpla mîine.

04:00 Romantic fools (Godot Cafe Teatru)
Distribuţie: Florina Gleznea, Andreea Mateiu, Rolando Matsangos, Andrei Mateiu, Alexandru Conovaru
Regie: Toma Dănilă
Durată: 1h 10 min

Hei, ţi se întâmplă frecvent (da, ţie!) să ai impresia că bărbatul/femeia din viaţa ta este una din marile enigme ale Terrei? Să te întrebi „De ce se comportă aşa?” sau „Pe bune, ce naiba e în mintea lor?”. Adică da, luaţi separat, femeile şi bărbaţii sunt fiinţe complexe, dinamice şi înţelegătoare, dar pune-i împreună şi atunci o să înceapă… Romantic Fools sau un război în care nimeni nu suferă, ci toată lumea moare de râs.
Şi este despre dragoste, dorinţe de toate felurile, fantezii sexuale ascunse bine, unele mai tari decât altele şi, oricât de old school ar suna azi, despre romantismul la care, puţin jenaţi şi fără să o recunoaştem în faţa celorlalţi, visăm din când în când. P.S. „Ne pare rău pentru consumatorii de subiecte serioase, dar textul dramaturgului american Rich Orloff nu atinge teme precum fizica cuantică sau psihologia transpersonală, acesta inspirându-se mai mult din umorul super mişto a la Monthy Python şi Saturday Night Live.”, spun reprezentanţii Godot Cafe-Teatru.

Intrare liberă.

Pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/174945026281022/.

SURSA: MEDIAFAX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase