Home » D:News » Sexul practicat înaintea unei competiţii sportive nu este atât de dăunător precum se crede

Sexul practicat înaintea unei competiţii sportive nu este atât de dăunător precum se crede

Sexul practicat înaintea unei competiţii sportive nu este atât de dăunător precum se crede
Publicat: 16.10.2016
O idee ce a fost considerată drept un adevăr general a fost cea conform căreia înaintea unei competiţii, sportivii nu trebuie să aibă contacte sexuale, teorie care se bazează pe faptul că, dacă materia seminală nu este eliminată, rezistenţa şi virilitatea sunt sporite.

Lui Muhammad Ali îi era interzis să aibă contacte sexuale cu 6 saptămâni înaintea unei lupte importante, şi acesta este doar unul dintre exemple. Cu toate acestea, studiile recente au arătat că sexul practicat înaintea unor competiţii importante nu dăunează prestaţiei sportivilor, mai mult decât atât, în unele cazuri poate fi chiar de ajutor, însă aceasta nu reprezintă o concluzie finală, fiind nevoie de derularea mai multor studii. Mai mult decât atât, s-a estimat că în cazul atletelor care au întreţinut un contact sexual înaintea competiţiei, acest fapt nu a avut niciun efect, iar unii cercetători au mers mai departe, afirmând că sexul poate impulsiona sportivii, ceea ce este un lucru foarte bun.

David Bishop, cercetător la Institutul de Sport de la Universitatea Victoria (SUA), a argumentat că există obiceiuri mult mai dăunătoare decât sexul, care ar putea afecta prestaţia sportivilor, precum alcoolul, nopţile nedormite şi un stil de viaţă neglijent.  Mai mult, cercetătoarea mexicană Maria Cristina Rodríguez Gutierrez a afirmat că energia pierdută în timpul actului sexual este insignifiantă, putând fi înlocuită prin simpla consumare a unei ciocolate, astfel că sexul nu reprezintă un element perturbator.

Sursa: Smith Sonian Mag

Citeşte şi:

Iti place sexul? Multumeste-le rechinilor!

Barbatii au viata sexuala mai lunga decat femeile

Cum a apărut sexul şi când a devenit distractiv?

5 afecţiuni pe care SEXUL le poate vindeca sau preveni. Nu are doar beneficii asupra relaţiei de cuplu, ci şi asupra sănătăţii

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase