Home » D:News » Ce spune de fapt mărimea degetelor tale despre tine

Ce spune de fapt mărimea degetelor tale despre tine

Ce spune de fapt mărimea degetelor tale despre tine
Publicat: 16.10.2016
Comparându-ţi degetele arătator şi inelar, un neurolog iţi poate spune dacă eşti predispus spre anxietate sau care sunt şansele să devii un bun atlet.

Dacă degetul arătător este mai mare decât inelarul, înseamnă că eşti predispus să fi slab la sport dar foarte buni la abilităţi ce ţin de memorie. Barbaţii şi femeile cu degetul arătător mai scurt decât inelarul sunt mult mai liniştiţi, mai buni la activităţile ce implică gândirea şi la activităţile sportive, se arată într-un studiu recent.

Raportul dintre fegetul arătător şi inelarul, numit de cercetători 4D şi 2D poate defini nivelul de testosteron ale unor persoane încă din momentul în care acestea se aflau  în pântecele mamelor lor. Nivelul mare de testosteron, indicat de raportul dintre aceste două degete (în cazul unei concentraţii mari degetul inelar este mai mare decât arâtâtorul) poate releva faptul că posesorul este un bun atlet.  „Acest efect a putut fi demonstrat prin diferite măsurători fizice, iar nivelul ridicat de testosteron prenatal are o legătură puternică cu cele mai bune capabilităţi”, au afirmat cercetătorii care se ocupă de studierea acestui caz. Cu toate acestea, nivelul scăzut de testosteron oferă şi câteva avantaje, precum aptitudini de memorie remarcabile, un efect fiind reuşita de a memora o listă de cuvine.

Însă, cantitatea mare de testosteron prenatal poate avea şi efecte negative, precum un risc mai ridicat de apariţie a unor boli care îi afectează în primul rând pe bărbaţi, precum ADHD, sindromul Tourette sau autismul.  La fel se întâmplă şi în cazul nivelului scăzut, de data aceasta bolile care pot apărea având o popularitate mai mare printre femei, precum anxietatea sau depresia.

Aşadar, persoanele care au degetul arătător este mai mare decât inelarul pot fi mult mai slabi la activităţile sportive, sunt supuse riscului de apariţie a depresiei şi a anxietăţii, dar avantajul este reprezentat de faptul că au o memorie mai bună. Însă, dacă degetul inelar este mai mare decât arătătorul, acest lucru poate genera abilităţi sportive mai ridicate,  dar există riscul apariţiei bolilor precum autism, simdromul Tourette sau ADHD.

Încă un rezultat neaşteptat al acestui studiu a dezvăluit că persoanele care au aceste două degete egale sunt fidele, pe când cele cu inelarul mai lung sunt mai predispuse către înşelat. Pentru atingerea acestui rezultat, specialiştii de la Universitatea Oxford şi de la Universitatea Northumbria au studiat comportamentul sexual al 600 de femei şi bărbaţi care întruneau aceste condiţii.

Sursa: Daily Mail

Citeşte şi:

Lungimea degetelor îţi spune cât de predispus eşti la boli!

Ce se întâmplă atunci când ne trosnim degetele? Acest obicei are efecte negative sau nu? VIDEO

Ce spun degetele despre noi? Dimensiunea lor poate indica preferinţele sexuale

Ce spun degetele bărbaţilor despre fertilitatea lor? Detaliul la care trebuie să fie atente femeile

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase