Home » D:News » Dulciurile cu aromă de zmeură au un ingredient neaşteptat

Dulciurile cu aromă de zmeură au un ingredient neaşteptat

Dulciurile cu aromă de zmeură au un ingredient neaşteptat
Publicat: 18.10.2016
Dacă eşti un mare fan al îngheţatei cu gust de zmeură sau de vanilie, află că în compoziţia ei se află un ingredient surprinzător, la care nici nu te-ai fi gândit.

Este vorba tocmai de ingredintul care dă savoarea asemănătoare zmeurei sau vaniliei din dulciurile pe a căror etichetă sunt precizate aceste două arome. 

Astfel, în îngheţata de vanilie sau în cea de zmeură, aroma specifică acestor două ingrediente este obţinută cu ajutorul unei substanţe numite „castoreum”. Aceasta este produsă în săculeţii glandulari din anusul castorilor.

Fiţi fără grijă, castoreumul este folosit de peste 80 de ani în industria alimentară, fiind inclus nu numai în dulciuri, ci şi în băuturile alcoolice.

De asemenea, o altă industrie care se foloseşte de castoreum este aceea a parfumurilor. în care această substanţă este utilizată în proporţii considerabil mai mari decât în cazul alimentelor.

Totuşi, deşi poate părea dezgustător, să ne gândim doar că este un ingredient natural, mult mai puţin dăunător organismului nostru decât celelalte substanţe chimice utilizate în industria alimentară.   

Sursa: Gândul

Citeşte şi:

Copiii care consuma zilnic dulciuri devin adulti mai violenti

Reţeta simplă care ajută persoanele supraponderale să îşi controleze pofta de dulciuri – studiu

Cum putem neutraliza „pofta de dulciuri”? Un nutriţionist britanic susţine că a descoperit secretul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase