Home » D:News » Imagini extrem de detaliate din Coreea de Nord, filmate de o cameră poziţionată pe Staţia Spaţială Internaţională

Imagini extrem de detaliate din Coreea de Nord, filmate de o cameră poziţionată pe Staţia Spaţială Internaţională

Publicat: 18.10.2016
Imagini extrem de detaliate din Coreea de Nord, filmate de o cameră poziţionată pe Staţia Spaţială Internaţională
Un aparat cu o rezoluţie ridicată poziţionată pe Staţia Internaţională Spaţială a reuşit să captureze câteva imagini extrem de detaliate din Coreea de Nord.

În imagini sunt vizibilie două persoane care se aflau în vecinătatea unui obiectiv turistic.

Aparatul, numit IRIS, şi aparţinând unei companii cu numele de UrtheCast, a fost instalat pe Staţie în anul 2014. De atunci, a înregistrat, de asemenea, imagini extrem de clare ce înfăţişau zgărie-norii din Dubai şi piramidele din Egipt. Ultima filmare, ce datează din data de 30 mai 2016, realizată de la o înălţime de 400 de kilometri, a înregistrat imagini din Coreea de Nord, mai ales din capitala Phenian.

Cu toate că aceste imagini înfăţişează o multitudine de aspecte citadine şi atracţii turistice, ceea ce a atras atenţia a fost imaginea celor două persoane care vizitau un asemenea obiectiv, şi anume Palatul Soarelui Kumsusan, un mausoleu în care liderii Coreei de Nord îşi găsesc odihna veşnică.

Aşa cum se poate observa şi în videoclip, imaginile surprind şi o lumină puternică alături de aceste persoane, care este rezultatul luminii orbitoare a soarelui, care se reflectă în anumite obiecte.

Sursa: IFL Science

Citeşte şi:

NASA a lansat sute de imagini SPECTACULOASE pe suprafaţa planetei Marte

Imagini UIMITOARE dezvăluie un nou univers necunoscut de ochiul uman

Uraganul Matthew, văzut din spaţiu. Imaginile captate de NASA – VIDEO

Această imagine realizată de telescopul spaţial Hubble în 1995 a revoluţionat viitorul astronomiei

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase