Home » D:News » Natura aproape i-a fost fatală. Ce a păţit un bărbat după ce a consumat o cantitate mare de ardei iute

Natura aproape i-a fost fatală. Ce a păţit un bărbat după ce a consumat o cantitate mare de ardei iute

Natura aproape i-a fost fatală. Ce a păţit un bărbat după ce a consumat o cantitate mare de ardei iute
Publicat: 22.10.2016
Natura competitivă poate fi benefică, căci testează potenţialul uman, dar poate fi şi extrem de periculoasă.

Recent, un bărbat de 47 de ani din San Francisco a rămas cu o gaură în esofag după ce a participat la o competiţie care avea drept scop consumarea unor cantităţi mari de ardei iute.

Această rană l-ar fi putut ucide, însă, cu ajutorul tratamentului, acesta s-a vindecat. Cele şase pahare de apă pe care acesta le-a băut după ce a măncat ardeii iuţi nu au fost de ajutor, nici cocktail-urile gastrointestinale pe care medicii i le-au administrat, iar activitatea inimii sale a ajuns la 106 de bătăi pe minut. Singura variantă a fost  intervenţia chirurgicală prin intermediul căreia a fost plasat un tub în interiorul stomacului său, pentru a colecta fluidele dăunătoare, iar în acel moment au observat că esofagul său era rănit, rana vindecându-se după abia 2 săptămâni.

Această ruptură spontană a esofagului poartă denumirea de sindromul Boerhaave şi este cauzată de vărsăturile frecvente ce apar în urma consumului unor astfel de alimente. Chiar dacă această rană este tratată, rata mortalităţii este de la 20 la 40%, iar fără tratament, aceasta este de 100%.

Sursa: Business Insider

Citeşte şi:

De ce ustura ardeii iuti?

Cei mai iuti ardei din lume

Care e legătura dintre durere, ardei iuţi şi durata vieţii?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase