Home » D:News » Prinţul Mikasa al Japoniei, cel mai bătrân membru al unei familii imperiale, a murit la vârsta de 100 de ani

Prinţul Mikasa al Japoniei, cel mai bătrân membru al unei familii imperiale, a murit la vârsta de 100 de ani

Prinţul Mikasa al Japoniei, cel mai bătrân membru al unei familii imperiale, a murit la vârsta de 100 de ani
Publicat: 27.10.2016
Prinţul Mikasa al Japoniei, unchiul actualului împărat Akihito, a decedat astăzi, 27 octombrie 2016, la vârsta de 100 de ani. Acest eveniment a venit într-un moment în care problema viitorilor moştenitori este una de actualitate, iar ideea conform căreia chiar şi femeile ar putea să preia conducerea începe să prindă contur. Tradiţia succesiunii la tronul Japoniei doar pe linie masculină a fost stabilită în urmă cu 2.600 de ani.

Mikasa a fost cel mai mic frate al împăratului Hirohito, cel care a condus Japonia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi a avut şi funcţia de preşedinte al Centrului de Cultură Central-Estică din Japonia.

Împăratul Akihito, în vârstă de 82 de ani, a anunţat în luna august că intenţionează să abdice, un eveniment fără precedent în Japonia modernă, iar cei 4 moştenitori sunt nepotul său în vârstă de 10 ani, Prinţul Hisahito, fratele lui Akihito, în vârstă de 80 de ani şi alţi doi fii, printre care şi Prinţul Naruhito.

Sursa: Daily Mail

Citeşte şi:

Rudolf, cel special. Imagini incredibie în Suedia cu un ren extrem de rar

Un nou cutremur de suprafaţă în centrul Italiei. De ce poate fi devastator, deşi are doar 5,6 grade

Richard J. Albin, medicul care a descoperit metoda revoluţionară de prevenire şi diagnosticare a cancerului de prostată: Există un risc la testele pe animale

Prima femeie din istorie care a escaladat Everestul a murit

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase