Home » D:News » În România se cultivă ”Aurul roşu”

În România se cultivă ”Aurul roşu”

În România se cultivă ”Aurul roşu”
Publicat: 01.11.2016
Gurmanzii care vor descoperi în meniurilor unor restaurante bucate preparate cu şofran, trebuie să fie atenţi la preţ atunci când vor da comandă, căci această plantă este mai scumpă ca aurul.

Un spaniol a investit zeci de mii de euro pentru procurarea pământurilor în România, pentru a pune pe picioare o afacere profitabilă.

Prin plantarea acestor flori folosite pentru condimentarea unor bucate tradiţionale ca paella sau risotto, va ridica România pe piaţa Europeană prin exportul luxosului şofran.

Originar din Orientul Mijlociu, şofranul creşte acum şi pe dealurile din Gorj. La fel de exotic precum condimentul, spaniolul Guzman Aparitio a cumpărat 15 hectare de teren în comuna Bustunchin. Nu a început să le cultive pe toate, pentru că l-ar fi costat 45.000 de euro. Bani pe care i-ar recupera totuşi rapid, informează digi24.ro.

„În piaţa de desfacere, aici în Spania, de exemplu, se vinde cu 8.000 de euro kilogramul şi în Europa este în jur de 14.000 pe kilogram”, spune Guzman Aparitio, investitor spaniol.

Bucătarii confirmă. Şofranul este lux şi delicatesă. Spaniolii îl folosesc la paella, căreia îi dă culoarea galben-roşiatică specifică. Italienii îl adaugă în celebrele lor risotto-uri, iar indienii îl pun şi la dulciuri.

Citiţi continuarea pe Business Magazin.

Citeşte şi:

Cel mai ciudat sat din România: are un singur locuitor şi un drum de 10 km din marmură

„Podul lui Dumnezeu”, din România, singurul pod natural din lume pe care se poate circula cu maşina. FOTO

Cel mai mare mamifer terestru din Europa a început să repopuleze Carpaţii Meridionali. 50 de zimbri pot fi deja văzuţi în sălbăticie – GALERIE FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase