Home » D:News » Descoperire şocantă în cazul dispariţiei avionului Malaysia Airlines MH370. Ce s-a întâmplat în ultimele momente, înainte de prăbuşirea în ocean

Descoperire şocantă în cazul dispariţiei avionului Malaysia Airlines MH370. Ce s-a întâmplat în ultimele momente, înainte de prăbuşirea în ocean

Publicat: 05.11.2016
Atunci când avionul MH370, ce aparţinea Malaysia Airlines Flight, s-a prăbuşit, în martie 2014, este posibil ca la baza de control a avionului să nu se fi aflat nimeni, susţine o teorie recentă.

Însă, datele sateliţilor contrazic faptul că piloţii ar fi fost capabili să evite acest nefast eveniment, chiar înainte ca acesta să se prăbuşească în ocean. Membrii Biroului de Siguranţă ai Transportului din Australia au afirmat, pe data de 2 noiembrie, că în ghidajul piloţilor nu a existat nicio pregătire pentru evitarea unui asemenea incident.  După ce avionul MH370 a dispărut, noi dovezi  încearcă să confirme ce s-a întâmplat, de fapt, după ce controlorii traficului aerian din Malaezia au pierdut contactul cu avionul.

Biroul de Siguranţă a Transportului din Australia  a evaluat datele recepţionate de către  sateliţii de comunicaţie  şi au descoperit că ultimul semnal al avionului MH370 a înregistrat o descreştere, semn că nimeni nu s-a luptat ca avionul să fie controlat.

De asemenea, o aripă a avionului dovedeşte că în momentul în care s-a prăbuşit, aeronava nu a mai putut fi controlată. O parte din aripa avionului a fost găsită în Tanzania, pe data de 20 iunie, şi a fost analizată în vederea descoperirii unor semne care ar putea dovedi interacţiunea cu componentele din jurul său, pentru a vedea dacă trapa necesară aterizării a fost pusă în funcţiune sau dacă nu s-a luat nicio măsură pentru a evita dezastrul. Examinările recente au dovedit, însă, că trapa nu a fost pusă în funcţiune.

Până acum, mai mult de 20 de piese componente ale avionului au fost găsite, însă corpul central al avionului şi trupurile celor 239 de decedaţi nu au fost descoperite.

Sursa: Live Science

Citeşte şi:

Oare aici se află epava avionului dispărut al Malaysia Airlines? Harta realizată de doi experţi (FOTO)

„Eu pot găsi avionul dispărut!” Tehnologia care poate detecta aeronava Malaysia Airlines chiar şi în cel mai adânc ocean

Ce s-a întâmplat de fapt cu avionul dispărut lângă Malaysia. Teoria „aeronavei din umbră”

Misterul zborului MH370: Malaysia va trimite echipamente suplimentare în vederea reluării căutării avionului dispărut

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase