Home » D:News » Putin i-a acordat cetăţenie unui bun prieten american

Putin i-a acordat cetăţenie unui bun prieten american

Putin i-a acordat cetăţenie unui bun prieten american
Publicat: 05.11.2016
Preşedintele Putin a semnat un decret pentru a-i fi atribuită cetăţenia actorului expert în arte marţiale, care a jucat în thrillerele de acţiune, la Hollywood, în anii 1990.

Actorului american Steven Seagal i-a fost acordată cetăţenia rusă, printr-un decret al preşedintelui Vladimir Putin, anunţă Kremlinul, potrivit BBC.

 Seagal este prieten cu Vladimir Putin, pe care l-a descris drept „unul dintre cei mai mari lideri mondiali”.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin a declarat că Seagal a fost rescunoscut pentru sentimentele sale calde faţă de Rusia, dar şi datorită statutului său de actor celebru, care a reprezentat un motiv pentru acordarea cetăţeniei ruse.

Seagal a ajuns pe prima pagină a ziarelor când a descris acţiunile Rusiei în Crimeea, care a fost anexată în 2014, drept „foarte rezonabile”. Un chitarist pasionat, actorul a susţinu un concert în Rusia în acelaşi an.

În 2013, Putin i-ar fi propus lui Seagal să fie făcut consul onorific al Rusiei în California şi Arizona. Această măsură l-ar fi transformat pe Seagal într-un intermediar potenţial între Casa Albă şi Kremlin, relata la vremea aceea BuzzFeed. Statele Unite ale Americii au refuzat.

Seagal, a cărui bunica era din Vladivostok a făcut călătorii frecvente în Rusia în ultimii ani şi a vizitat Kamceatka şi Sahalin, în septembrie. El a declarat în timpul vizitei că vrea să-şi petreacă câteva luni pe an în ţară, potrivit agenţiei de ştiri Tass din Rusia.

Seagal primeşte cetăţenia rusă după alte celebrităţi, printre care actorul francez Gerard Depardieu, luptătorul american de arte marţiale Jeff Monson, boxerul american Roy Jones şi snowboarder-ul americanVic Wild.

La începutul acestui an, Seagal a primit şi cetăţenie sârbă, după ce s-a oferit să înfiinţeze o şcoală de arte marţiale în Belgrad.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase