Prima pagină D:News

Crucea Roşie Română lansează în premieră filmul documentar “Istoria Binelui. Crucea Roşie Română”

Redactia Descopera.ro | 11.15.2016 | ● Vizualizări: 337

Crucea Roşie Română prezintă în premieră, miercuri, 16 noiembrie, de la ora 17:30, “Istoria Binelui. Crucea Roşie Română”, un film documentar inedit produs de Trinitas TV, ce va fi proiectat în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I, în prezenţa Principesei Moştenitoare Margareta.

Filmul “Istoria Binelui. Crucea Roşie Română” a fost realizat în contextul aniversării a 140 de ani de la înfiinţarea celei mai mari organizaţii umanitare din ţară.

Acesta este un omagiu adus nenumăratelor generaţii de voluntari care au acordat de-a lungul timpului ajutor tuturor celor în nevoie, care au alinat suferinţa răniţilor şi bolnavilor în timp de război, care au tratat copii, tineri şi bătrâni în timpul epidemiilor de malarie, holeră, tifos şi tuberculoză, care au contribuit la reîntregirea familiilor separate de război sau de regimul opresiv. Filmul este dedicat, totodată, voluntarilor care în prezent duc mai departe misiunea umanitară a Crucii Roşii Române.

Proiecţia filmului va avea loc în prezenţa Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta a României, Preşedintele Crucii Roşii Române.

Întâlnirea cu presa va avea loc miercuri, 16 noiembrie 2016, la ora 16:00 în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I, Calea Victoriei nr. 88.