Home » D:News » După 75 de ani de la absolvirea facultăţii, o femeie din Spania a primit diploma de licenţă

După 75 de ani de la absolvirea facultăţii, o femeie din Spania a primit diploma de licenţă

Publicat: 30.11.2016
După 75 de ani de la absolvirea facultăţii, o femeie din Spania a primit diploma de licenţă
O femeie de 94 de ani a primit diploma de licenţă în chimie, la 75 de ani de când a început facultatea. Universitatea din Murcia i-a înmânat diploma în prezenţa copiilor şi a nepoţilor.

Licenţiată în Chimie, la 94 de ani, Fernanda Poso şi-a primit diploma ieri de la rectorul Universităţii din Murcia care a organizat o ceremonie specială cu această ocazie. Emoţionată, Fernanda s-a ridicat cu greu din scaunul cu rotile pentru a primi documentul din mâna rectorului universităţii.

S-a declarat recunoascătoare pentru acest gest şi a explicat presei locale că întârzierea de 75 de ani a fost cauzată de faptul că un profesor de la Facultatea de Chimie nu a dorit să îi dea nota de trecere la ultimele examene. Acum, conducerea actuală a universităţii a considerat că promovarea studentei Fernanda Poso este o simplă formalitate.

Absolventa a primit odată cu diploma care poartă, la fel ca toate diplomele de licenţă, semnătura şefului statului, Regele Felipe al VI-lea, insignele facultăţii şi universităţii, fotografia cu colegii de an, şi volumul special de aniversare a facultăţii. Fernanda a fost una din puţinele femei care a intrat la facultate în anii ’40, când în Spania femeile nu aveau acces la studii.

Astăzi este un exemplu pentru familia sa pentru curajul şi perseverenţa arătate de-a lungul vieţii, precum şi pentru menţinerea speranţei timp de trei sferturi de secol.

Sursa: Rador

Citeşte şi:

Absolventa de facultate la 91 ani

Tristetea scolii romanesti

„Din 24 de candidaţi, am fost singurul neacceptat să lucreze la KFC”. A picat de trei ori la facultate, a fost respins de 30 de angajatori, dar azi are o avere de 20 de miliarde de dolari