Home » D:News » Regizorul Bernardo Bertolucci despre scena de viol din filmul „Ultimul tango la Paris”, care ar fi fost reală: „Actriţa ştia. A citit scenariul… Am folosit unt”

Regizorul Bernardo Bertolucci despre scena de viol din filmul „Ultimul tango la Paris”, care ar fi fost reală: „Actriţa ştia. A citit scenariul… Am folosit unt”

Regizorul Bernardo Bertolucci despre scena de viol din filmul „Ultimul tango la Paris”, care ar fi fost reală: „Actriţa ştia. A citit scenariul… Am folosit unt”
Publicat: 10.12.2016
Interviul cu regizorul Bernardo Bertolucci, în care mărturiseşte că actriţa din filmul "Ultimul Tango la Paris" nu şi-ar fi dat consimţământul pentru scena violului a dus la reacţii furioase. Starurile de la Hollywood au sugerat chiar să-i fie retrase premiile cineastului, informează The Guardian.

Regizorul premiat cu Oscar pentru lungmetrajul „The Last Emperor” lansează o declaraţie în italiană, prin care răspunde acuzaţiilor. Actriţa Jessica Chastain afirmă că „i s-a făcut pur şi simplu silă” când a aflat că scena violului din filmul „Ultimult Tango la Paris” ar fi fost reală. Chris Evans a numit dezvăluirile din interviu „mai mult decât dezgustătoare.”

Cineastul susţine că informaţiile din presă s-au bazat pe „o neînţelegere ridicolă”.

Iată ce afirmă Bernardo Bertolucci: „În urmă cu câţiva ani, la Cinémathèque Française cineva mi-a cerut detalii cu privire la faimoasa scenă cu unt. Am specificat, dar poate că nu am fost destul de clar, că am decis împreună cu Marlon Brando să nu o informăm pe Maria că vom folosi unt. Ne-am dorit reacţia ei spontană la utilizarea necorespunzătoare [a untului]. Aici se află neînţelegerea. S-a crezut şi se crede că Maria nu a fost informată cu privire la actul de violenţă asupra ei. Acest lucru este fals!”.

Bertolucci adaugă:” Maria ştia totul, pentru că a citit scenariul, unde era descrisă fiecare scenă. Singura noutate a fost ideea cu untul. Scena, aşa cum am aflat mulţi ani mai târziu, a jignit-o pe Maria. Nu violenţa la care este supusă în scena violului, care a fost parte din scenariu.”

Bernardo Bertolucci, regizorul filmului „Ultimul Tango la Paris” a mărturisit că a uneltit împotriva actriţei Maria Schneider, alături de Marlon Brando. Presa a speculat că faimoasa scenă de viol în care Brando foloseşte unt pe post de lubrifiant, pentru a simula sexul, ar fi fost filmată fără acordul actriţei.

Regizorul a abordat controversata scenă a violului într-un interviu publicat recent, care datează din 2013. Scena din filmul cult „Ultimul Tango la Paris” ar fi fost filmată fără consimţământul actriţei.

Acum cineastul afirmă că presa a răstălmăcit declaraţiile sale.

În controversatul interviu, după cum povesteşte Bertolucci, el şi Brando au căzut de acord să nu-i spună lui Schneider ce se va întâmpla cu ea în scena violului, pentru că doreau să-i surprindă în film reacţia „de fată normală, nu o scenă fabricată cu clişeele învăţate de o actriţă profesionistă”.

Bertolucci povesteşte că el şi Schneider, care a murit în 2011, nu s-au mai întâlnit niciodată după lansarea filmului, pentru că actriţa îl ura. În interviu, Bertolucci relatează geneza scenei violului între Brando, care avea 48 de ani la momentul respectiv, şi Schneider, de 19 ani. „Eram cu Marlon [Brando], luam micul dejun pe podeaua apartamentului în care filmam”, a declarat cineastul. „Era acolo o baghetă, aveam unt şi ne-am uitat unul la altul, fără să rostim o vorbă, ştiam amândoi ce ne doream.”

Cineastul a adăugat: „Am fost oribil pentru Maria, pentru că nu i-am spus ce se va întâmpla.” Regizorul a mărturisit că se simte vinovat pentru că nu i-a spus actriţei ce se va întâmpla cu untul, dar că nu regretă faptul că a filmat scena. „Nu am vrut ca Maria să joace umilinţa ei, ci furia”, a declarat regizorul. „Am vrut ca Maria să simtă, nu să joace furia şi umilinţa. Mă va urî pentru toată viaţa.”, a mai afirmat Bertolucci. Înainte de moartea ei, Schneider a vorbit despre scena violului din „Ultimul Tango la Paris” în presă. Într-un interviu pentru Daily Mail actriţa a destăinuit: ” M-am simţit umilită şi, ca să fiu sinceră, m-am simţit un pic violată, atât de Marlon, cât şi de Bertolucci. După ce s-a filmat scena, Marlon Brando nu m-a consolat, nu şi-a cerut deloc scuze. Din fericire, scena s-a filmat dintr-un cadru unic.”

Declaraţiile lui Bertolucci din interviu:

Scena violului din filmul „Ultimul Tango la Paris”:

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase