Home » D:News » Testul de 15 minute care îţi evaluează precis personalitatea. Tu unde te încadrezi?

Testul de 15 minute care îţi evaluează precis personalitatea. Tu unde te încadrezi?

Testul de 15 minute care îţi evaluează precis personalitatea. Tu unde te încadrezi?
Publicat: 16.12.2016
Personalitatea umană este extrem de complexă, de aceea testele de personalitate care doresc să încadreze o persoană într-o anumită categorie de gândire sau de emoţii sunt problematice.

Una dintre cele mai comune metode preferate de psihologi pentru măsurarea personalităţii este denumită ,,Marele Cinci”

Oamenii se pot încadra într-un spectru al celor cinci dimensiuni, extrovertire, agreabilitate, conştiinciozitate, nevrotism şi deschiderea către noi experienţe. Unele persoane sunt mai mult extrovertite sau mai puţin deschise către noi experienţe.  Există însă un complex de elemente ale persoanlităţii care se încadrează în aceste categorii. 

În dimensiunea conştiinciozităţii se află trăsături precum simţul obligaţiei şi caracteristici precum auto-disciplina. Ambele sunt relaţionate între ele şi stau sub umbrela conştiinciozităţii, aşadar persoanele cu un puternic simţ al obligaţiei au mai puţin dezvoltat simţul auto-disciplinei. Majoritatea testelor psihologice fac diferenţa între cele două caracteristici.

Există multiple variante ale acestui test, dar cel mai cunoscut este International Personality Item Pool. 

Versiunea completă a acestui test conţine sute de întrebări şi completarea lui poate dura 40 de minute. Psihologul pensionar John Johnson şi-a deschis o pagină pe internet pe care se află întregul test, dar şi o versiune scurtă care poate fi completată în 10-20 de minute. 

Peste 20.000 de persoane au completat varianta scurtă a testului, astfel cercetătorii au reuşit să obţină rezultate verificabile din punct de vedere ştiinţific. 

Întrebările sunt simple, iar după completare este generat un raport complet despre personalitatea persoanei, precum şi dimensiunea dominantă dintre  cele cinci.

Testul este în limba engleză şi poate fi completat aici.

Sursa: Business Insider

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase