Home » D:News » De ce avem dureri de spate

De ce avem dureri de spate

De ce avem dureri de spate
Publicat: 24.12.2016
Durerile de spate pot fi un semnal de alarmă pentru diverse afecţiuni, de la simple dureri artrozice, pâna la dureri generate de uzura discului, tasări vertebrale sau presiuni/ iritaţii ale nervilor. De cele mai multe ori, în perioada rece, simptomele se agravează.

Pe scurt, durerile de spate apar în urma unui dezechilibru între ceea ce îi ceri corpului să facă şi ceea ce poate el. În general, există un cumul de cauze, ne referim la: stilul de viaţă staţionar, regimul alimentar, fumatul. În plus, trebuie să luăm în calcul faptul că, deşi organismul nostru are nevoie să stea în două picioare, nu avem, de cele mai multe ori, structura musculară care să susţină gravitaţia.

Astfel, rezultatele se traduc în uzarea coloanei vertebrale, proces care, în timp, generează dureri. Acesta este un aspect al problemei, care afectează mare parte din populaţie. În prezent, din punct de vedere statistic, 6 din 10 adulţi cu vârsta de peste 65 ani, aleşi aleator, fără simptome, la un examen de RMN au hernii de disc!

La  cealaltă extremă se situează cei care îşi suprasolicită organismul prin practicarea diverselor sporturi (de exemplu alergare pe distanţe lungi) fără să aibă o fundaţie musculară care să susţină efortul depus. Veriga cea mai slabă cedează, iar în acest caz este vorba de coloana vertebrală (la care se pot adauga probleme la genunchi, articulaţia coxoemurală şi altele)”, spune dr. în terapia dureri Ovidiu Palea, de la centrul Provita, pentru Gândul

De ce se accentuează durerile la frig? Din cauza structurii musculare deficitare muşchiul nu are o dinamică normală, nu poate prelua stresul mecanic cauzat de temperaturile scăzute. Ca urmare, descărcarea are loc pe structura spinală, accentuând problemele existente”, adaugă specialistul.

Citeşte continuarea în Gândul!

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase