Home » D:News » O fetiţă transsexuală, pe coperta National Geographic. ”Cel mai bun lucru este că acum nu mai trebuie să mă prefac”

O fetiţă transsexuală, pe coperta National Geographic. ”Cel mai bun lucru este că acum nu mai trebuie să mă prefac”

O fetiţă transsexuală, pe coperta National Geographic. ”Cel mai bun lucru este că acum nu mai trebuie să mă prefac”
Publicat: 31.12.2016
Revista National Geographic va consacra numărul din ianuarie 2017 persoanelor transgender şi problemelor cu care acestea încă se mai confruntă.

Tocmai de aceea, pe coperta publicaţiei va apărea Avery Jackson, în vârstă de 9 ani, care s-a născut într-un corp de băiat, dar care a decis la 5 ani că este fetiţă.

Sub titlul ”Revoluţia genului”, jurnaliştii de la National Geographic vor publica o anchetă la care au participat 80 de copii, toţi în vârstă de 9 ani, din opt ţări diferite.

Redactorul-şef al revistei a susţinut că a ales acest subiect deoarece persoanele transgender sunt tot mai numeroase, dar continuă să fie respinse sau neînţelese de doi din trei americani.

Avery Jackson a susţinut pentru revistă că este un om ca oricare altul: ”Nu mai sunt obligată să mă prefac că sunt un băiat. Vreau să fiu tratată ca orice altă fiinţă umană”, susţine Avery.

Comunitatea LGBT a salutat iniţiativa, dar unii oameni au ameninţat că vor renunţa la abonamentul la National Geografic. Cele mai virulente critici au venit din partea dreptei creştine. ”Asociaţia Familiei Americane a denunţat exploatarea unui copil pentru apărarea unei cauze. Animatorul unui radio evanghelic i-a reproşat revistei că a transformat un copil cu sentimente confuze într-o celebritate internaţională”, a transmis un jurnalist francez al RFI.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase