Home » D:News » Secretul longevităţii, împărtăşit de cel mai bătrân om din lume. Cum a ajuns la 146 de ani. VIDEO

Secretul longevităţii, împărtăşit de cel mai bătrân om din lume. Cum a ajuns la 146 de ani. VIDEO

Secretul longevităţii, împărtăşit de cel mai bătrân om din lume. Cum a ajuns la 146 de ani. VIDEO
Publicat: 07.01.2017
Un bărbat din Indonezia susţine că este cel mai în vârstă om din lume, acesta sărbătorind de curând împlinirea a 146 de ani. Reprezentanţii biroului pentru evidenţa populaţiei din Indonezia au confirmat acurateţea actelor, potrivit cărora Mbah Gotho s-a născut pe 31 decembrie în 1870, potrivit The Independent.

Gotho şi-a sărbătorit ziua de naştere, marcând 146 de ani de existenţă, alături de nepotul său, Suryanto, şi soţia lui, Suwarni. În timpul celebrării, familia şi vecinii au venit în casa sa modestă pentru a-i ura la mulţi ani, spre încântarea lui Gotho. Acesta a reuşit să stingă lumânările de pe tort de la prima suflare. 

Întrebat, de jurnaliştii veniţi să îl intervieveze, care este secretul longevităţii, Gotho le-a răspuns: „Răbdarea”.

Acesta le-a mărturisit celor prezenţi că a început să se pregătească pentru moarte în 1992, incluzând luându-şi piatra funerară care ar urma să îi fie aşezată la capătul mormântului. Dar iată că, 24 de ani mai târziu, este încă în viaţă.

Mai sunt şi alte persoane care pretind că ar fi cele mai în vârstă din lume, dar nu au existat, încă, confirmări oficiale. James Olofintuyi, din Nigeria, susţine că ar avea 171 de ani, iar Dhaqabo Ebba din Ethiopia că ar fi împlinit 163 de ani, fără, însă, acte doveditoare în acest sens. 

Sursa: Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase