Home » D:News » Tehnologia care va face aproape imposibilă detectarea ştirilor false – VIDEO

Tehnologia care va face aproape imposibilă detectarea ştirilor false – VIDEO

Tehnologia care va face aproape imposibilă detectarea ştirilor false – VIDEO
Publicat: 09.01.2017
Cercetătorii cred că pe viitor, creatorii de ştiri false vor folosi tehnologii de ultimă oră, demne de filmele SF, pentru a-şi atinge scopurile.
Papa Francisc l-a sprijinit pe Donald Trump, Hillary Clinton a fost membră a unei reţele de pedofili, iar un agent FBI care ancheta cazul email-urilor fostei candidate democrate la preşedinţia SUA a fost găsit mort în apartamentul său. Acestea sunt doar câteva dintre ştirile false care au făcut carieră în timpul campaniei electorale din Statele Unite şi care au fost share-uite de milioane de oameni pe reţelele sociale, potrivit seeker.com. Ca să nu mai vorbim de ştirile false apărute în ultimii ani pe diverse site-uri odată cu creşterea numărului de imigranţi veniţi din Orientul Mijlociu şi nordul Africii în Europa.
 
Aproape 1,2 miliarde de oameni intră pe Facebook în fiecare zi, iar 65% dintre adulţi spun că citesc ştiri pe social media.

Studiile arată că ştirile false sunt distribuite pe Facebook în acelaşi ritm cu cele adevărate, lucru ce face extrem de dificilă separarea faptelor de ficţiune de către o persoană obişnuită. Iar lucrurile sunt pe cale să devină şi mai complicate…
 
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Erlangen din Nurnberg, Institutul de informatică Max Planck şi Universitatea Stanford din California au dat un nou înţeles expresiei „a pune vorbe în gura cuiva”.
 
CIteşte continuarea pe Rfi
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase