Prima pagină D:News

Publicaţia britanică The Telegraph prezintă un clasament al celor mai incredibile destinaţii turistice. Un loc din România se găseşte în această listă

Redactia Descopera.ro | 01.14.2017 | ● Vizualizări: 4053
Pula, Croatia. Credit: www.123rf.com/dbajurin     + zoom
Galerie foto (1)

Site-ul britanic The Telegraph a întocmit o listă cu destinaţii inedite, care ar trebui să le trezească englezilor interesul pentru călătorii. Printre locaţii se află şi un oraş românesc, dar nu unul „tradiţional turistic“.

1. New Orleans, Louisiana, Statele Unite

New Orleans este cunoscut ca unul din cele mai pline de personalitate oraşe americane. Aici s-a născut jazzul şi tot aici magia Voodoo este încă prezentă pe străzi. Acest oraş este un mix unic de cultură americană, franceză şi africană.

2. Pula, Croaţia

O destinaţie mai puţin cunoscută, oraşul Pula este „un loc unde poţi să te înconjori de istorie, atât în timpul zilei cât şi în timpul nopţii“.

3. Girona, Spania

O adevărată Barcelona în miniatură, Girona este destinaţia perfectă pentru pasionaţii de cultură spaniolă, care vor o vacanţă liniştită, departe de turişti.

4. Fort Lauderdale, Florida, Statle Unite

Cunocut ca „Veneţia Americii“, Fort Lauderdale este o staţiune cosmopolită şi şic, plină de Spa-uri de lux şi locaţii perfecte pentru shopping.

5. Craiova, România

Oraşul universitar Craiova intră şi el în acestă listă întocmită de ziarul The Telegraph. Fondat pe rămăşiţele oraşului dac Pelendava, Craiova se mândreşte cu o tradiţie academică puternică dar şi cu figuri istorice importante care s-au născut în oraş. Site-ul îl meţionează şi pe Constantin Brâncuşi, care a studiat la Şcoala de Arte şi Meserii în Craiova.

Lista completă este la acest link.

Sursa: Mediafax

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

TOP 25 cele mai populare destinaţii turistice din lume. GALERIE FOTO

6 destinaţii turistice populare pe care nu le mai poţi vizita oricând îţi doreşti

Top 10 cele mai scumpe destinaţii turistice

Destinaţii turistice din Transilvania, premiate de TripAdvisor