Home » D:News » Cea mai cunoscută cremă de ciocolată, retrasă din mai multe magazine din întreaga lume. Care dintre ingredientele sale ar fi cancerigen

Cea mai cunoscută cremă de ciocolată, retrasă din mai multe magazine din întreaga lume. Care dintre ingredientele sale ar fi cancerigen

Publicat: 16.01.2017
Nutella, celebra cremă de ciocolată produsă de compania Ferrero, a fost scoasă de pe rafturile mai multor supermarketuri, din întreaga lume, după ce un raport a arătat faptul că unul dintre ingredientele sale, respectiv uieliul de palmier, ar putea fi cancerigen, potrivit The Huffington Post.

Unul dintre cele mai importante lanţuri de magazine, Coop, din Italia, deja a retras toate produsele Nutella, potrivit BBC.

Raportul Autorităţii Europene pentru Siguranţă Alimentară, emis în luna mai, anul trecut, arăta că prezenţa uleiului de palmier în alimente precum Nutella creştea riscul apariţiei componentelor cancerigene faţă de alte uleiuri vegetale. Cu toate acestea, este neclar de ce raportul, a cărui vechime este de opt luni, a stârnit panică în rândul populaţiei abia acum.  

Raportul arăta faptul că uleiul de palmier devine cancerigen când este încălzit la peste 200 de grade celsius. În timp ce consumatorul obişnuit nu mănăncă ciocolata la acea temperatură, anumite companii folosesc în procesul de gătire uleiul de palmier la o astfel de temperatură ridicată.

Reprezentanţii Ferrero, care este, de altfel, producătorul Nutella, au declarat pentru Reuters că în procesul industrial demarat nu se atinge temperatura sus-menţionată.

Cu toate acestea, raportul nu menţionează faptul că oamenii ar trebui să nu mai consume ulei de palmier în niciun aliment, fiind necesare şi alte cercetări înainte de a trage o astfel de concluzie.

Sursa: Gândul

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cât de benefică este ciocolata pentru sânge, nervi şi intelect

Una dintre cele mai mari descoperiri legate de ciocolata cu lapte

Nestle va reduce zahărul din ciocolată cu 40%

Consumul de ciocolată are efecte benefice asupra creierului

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase