Home » D:News » Lady Liberty de pe moneda SUA va fi, în premieră, o femeie de culoare

Lady Liberty de pe moneda SUA va fi, în premieră, o femeie de culoare

Lady Liberty de pe moneda SUA va fi, în premieră, o femeie de culoare
Publicat: 18.01.2017
Trezoreria SUA a făcut publică recent o nouă monedă de aur care o înfăţişează pe celebra Lady Liberty drept o femeie de culoare, pentru prima dacă în istoria americană.
Într-o conferinţă de presă care a avut loc joia trecută în departamentul Cash Room din incinta Trezoreriei Statelor Unite a fost prezentată moneda de aur American Liberty pentru 2017, care marchează aniversarea a 225 de ani de la începutul fabricării monedelor americane.
 
„Suntem extrem de mândri (…) părinţii noştri fondatori au realizat nevoia critică a naţiunii noastre de a avea un sistem monetar respectat, iar în ultimii 225 de ani instituţiile financiare şi-au dus misiunea mai departe”, a declarat directorul adjunct al Monetăriei Statelor Unite, Jeppson. 
 
Plecând de la modelele clasice produse anterior, noua monedă o înfăţişează pe Lady Liberty ca pe o femeie de culoare care poartă o coroană din stele. Moneda este inscripţionată cu „1792”, anul în care a fost înfiinţată Monetăria SUA, „2017” şi „Încrederea e doar în Dumnezeu (IN GOD WE TRUST)”. Reversul monedei arată un „vultur puternic şi îndrăzneţ în zbor”, se arată în comunicatul de presă. 
 
Moneda de aproximativ 31 de grame va fi realizată din aur de 24 de karate în unitatea de la New York şi este prima dintr-o serie de alte asemenea unităţi care vor fi emise în viitor, la fiecare doi ani, reprezentând-o pe Lady Liberty drept americano-asiatică, americano-hispanică şi indo-americană. Anul trecut, Trezoreria a anunţat că activista şi aboliţionista Harriet Tubman îl va înlocui pe Andrew Jackson pe bancnota de 20 de dolari.
 
Sursa: Gândul
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase