Home » D:News » O carte împrumutată în 1917 de la o bibliotecă a fost în sfârşit returnată

O carte împrumutată în 1917 de la o bibliotecă a fost în sfârşit returnată

Publicat: 20.01.2017
O carte împrumutată în 1917 de la o bibliotecă a fost în sfârşit returnată
Volumul de povestiri „Quarante minutes de retard” („40 de minute de întârziere”) de Francis Hopkinson Smith a fost împrumutat de la Biblioteca publică din San Francisco în anul 1917 şi a fost returnat bibliotecii în 2017, informează San Francisco Chronicle.

Phoebe Webb a împrumutat cartea în 1917 şi, la scurtă vreme, a încetat din viaţă. În 1996, strănepotul doamnei Webb a găsit, într-un cufăr prăfuit, volumul şi, deschizându-l, a observat fişa de împrumut datând din 1917. A vrut să returneze cartea, dar a aflat că, dacă o va face, va trebui să plătească şi o amendă consistentă, aşa că a renunţat.

La începutul acestui an, în încercarea de a recupera cele 55.000 de volume care au nu i-au mai fost returnate, Biblioteca a iniţiat un program de amnistie, numit „Five Forgiveness Program”, prin care cei care vor returna cărţile împrumutate vor fi exoneraţi de plata amenzilor pentru întârziere.

După adoptarea acestei măsuri, Johnson Webb, strănepotul celei care împrumutase cartea, a returnat volumul Bibliotecii publice din San Francisco, fără a mai fi nevoit să plătească amenda, care se ridica la 3.650 de dolari.

Francis Hopkinson Smith, autorul cărţii, a fost un scriitor, artist şi inginer american. Printre altele, cea mai cunoscută realizare inginerească a sa a fost realizarea fundaţiei pentru Statuia Libertăţii.

Sursa: Mediafax

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Împrumutaţi cărţi de la bibliotecă? Aţi putea aduce în casă un inamic nevăzut, ce se hrăneşte cu sânge

 

Cele mai secrete biblioteci din istorie. Una dintre ele a fost descoperită de un evreu român

Ce cărţi nu trebuie să lipsească din biblioteca unui pasionat al genului SF? Răspunsul, într-un interviu Descoperă cu scriitorul Oliviu Crâznic

Biblioteca de la Cambridge, templul primelor cărţi din lume – FOTO

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase