Prima pagină D:News

Înţelesul ascuns din spatele numelor marilor companii. De unde provin denumirile LEGO, Yahoo sau Pepsi

Redactia Descopera.ro | 01.25.2017 | ● Vizualizări: 2908

Datorită succesului lor, numele acestor companii ne sunt familiare, dar majoritatea au un înteles ascuns în spate. De exemplu, LEGO, reprezintă o combinaţie a două cuvinte daneze care se traduce "joacă bine", relatează Business Insider.

IKEA-Numele s-a format combinând iniţialele fondatorului Ingvar Kamprad cu iniţialele fermei unde acesta a lucrat, Elmtaryd, şi iniţiala oraşului în care acesta a trăit, Agunnaryd. IKEA.

Canon-Iniţial, compania a fost numită "Kwanon", zeiţa Budistă, dar şi-a schimbat numele în 1935 pentru a avea o atracţie mai mare la publicul larg.

Sony-Este derivat de la cuvântul din Latină, "sonus", ce înseamnă sunet, dar care a fost folosit şi pentru a exprima un termen argou folosit de tinerii din Japonia anilor 50 ce desemna un tânăr prezentabil şi deştept.

Haagen-Dazs-A fost ales special de fondatori pentru a da produsului "o aură a tradiţiei din vechiea lume"

WD-40-Dupa 39 de încercări eşuate, spray-ul a fost perfectat la a 40-ea încercare, de aici şi numele.

Yahoo- Este un acronim pentru "Yet Another Hierarchical Officious Oracle", dar se referă şi la specia imaginară găsită în cartea Călătoriile lui Guliver de Jonathan Swift.

Pepsi- La început sucul se numea "Brad's Drink" denumită aşa în onoarea creatorului său, Caleb Bradham. A devenit Pepsi-Cola în 1898 datorită cuvântului "dyspepsia", ce înseamnă indigestie, care voia să reprezinte credinţa fondatorului, cum că băutura ajuta digestia.

Google-Şi-a luat numele de la termenul matematic "googol", ce desemnează cifra 1 urmată de 100 de zerouri.

Starbucks-Şi-a luat numele de la un personaj din romanul lui Herman Melville, Moby Dick, tânărul Starbuck.

Citeşte în continuare pe Business Magazin.

Tag-uri: google | yahoo | nume | semnificaţie