Home » D:News » De ce ne simţim în siguranţă când suntem iubiţi

De ce ne simţim în siguranţă când suntem iubiţi

De ce ne simţim în siguranţă când suntem iubiţi
Publicat: 05.02.2017
Dacă un simplu „Te iubesc!'' poate fi motorul de care avem nevoie şi ne poate schimba radical existenţa, o despărţire ne poate destabiliza total, pentru că rămânem cu amintirile, cel puţin asta cred specialiştii.

Te iubesc! este o declaraţie şi este echivalentă cu “Eşti important pentru mine”, este ca o garanţie a unor sentimente puternice, de apartenenţă. Omul este o fiinţă socială, prin natura lui, are nevoie de siguranţă, iar viaţa în cuplu conferă siguranţă, sau cel puţin aşa ar trebui”, precizează psihoterapeutul Carmen Dumitrescu pentru Gândul.

De aceea, atunci când greşim, specialiştii consideră că ar trebui să acceptăm asta şi să ne recunoaştem greşeala, asta dacă nu ne dorim să îl pierdem pe cel de lângă noi.  Uneori, atât bărbaţii, cât şi femeile, îşi cer iertare, dar cred că acest lucru depinde de importanţa situaţiei, de tipul de relaţie şi de orgoliul celor implicaţi. Dacă îţi ceri iertare sau scuze, accepţi implicit că ai greşit. Cred că oamenii acceptă mai greu că s-au înşelat, deşi, de multe ori, greşeala este cea care ne ajută să învăţăm, să evoluăm. Cred că fiecare generaţie vine cu ceva nou pentru că trebuie să se adapteze la societatea actuală, care nu stă în loc. Întotdeauna vor fi diferenţe, şi cum nu există două persoane identice, nici două generaţii identice nu vor fi. Asta face parte din evoluţia finţei uman”, subliniază psihoterapeutul Carmen Dumitrescu pentru Gândul.

În opinia specialiştilor, comparaţiile cu partenerii anteriori şi critica excesivă pun întotdeauna în dificultate relaţia, mai ales dacă acesta este în perioada de început, iar de aici la despărţire nu mai e decât un pas. Cu toate astea, suferinţa rămâne. 

Citeşte continuarea în Gândul!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase