Home » D:News » Egoist sau altruist? Cum este bine să fii la locul de muncă?

Egoist sau altruist? Cum este bine să fii la locul de muncă?

Egoist sau altruist? Cum este bine să fii la locul de muncă?
Publicat: 09.02.2017
Potrivit unui studiu realizat de către Adam Grant, profesor la Universtitatea din Pennsylvania, altruismul la muncă poate duce la epuizare şi, în mod ironic, îi poate afecta pe cei pe care încerci să îi ajuţi.

Suntem deseori tentaţi să îi ajutăm pe alţii înainte de a ne ajuta pe noi înşine, iar acest lucru se reflectă asupra modului în care relaţionăm cu colegii de muncă, relatează Business Magazin.

Dar cercetătorii atrag acum atenţia că acest lucru ar putea avea efecte negative. Potrivit unui studiu realizat de către Adam Grant, profesor la Universtitatea din Pennsylvania, altruismul la muncă poate duce la epuizare şi, în mod ironic, îi poate afecta pe cei pe care încerci să îi ajuţi. „Chiar dacă cei care lucrează mai mult decât li se cere sunt printre cei mai apreciaţi oameni din companie, ei sunt şi cei mai predispuşi la epuizare din cauza efortului”, a spus Grant într-un interviu acordat Harvard Business Review.

„Atunci când nu se protejează, investiţia lor în a-i ajuta pe alţii poate duce la rămânerea în urmă în ceea ce priveşte propriile sarcini.” Autorii studiului atrag atenţia că sunt trei lucruri importante atunci când vrei să-i ajuţi pe alţii: „alegeţi cu grijă modul în care îi ajutaţi, momentul în care îi ajutaţi şi mai ales oamenii pe care îi ajutaţi.”

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Îţi urăşti locul de muncă? NASA te vrea în echipa lor să mergi pe Marte – FOTO

Topul motivelor care provoacă stres la locul de muncă

Persoanele care lucrează în ture au un risc mai mare de îmbătrânire cognitivă

E bine să-ţi meargă rău la serviciu?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase