Home » D:News » Momentul în care ar trebui să faci sex pentru a avea o relaţie de lungă durată

Momentul în care ar trebui să faci sex pentru a avea o relaţie de lungă durată

Momentul în care ar trebui să faci sex pentru a avea o relaţie de lungă durată
Publicat: 11.02.2017
Momentul potrivit pentru a face sex în timpul unei relaţii poate varia de la câteva întâlniri până la câteva luni de relaţie.

În cadrul unui studiu realizat de profesorul Sandra Metts, din cadrul Universităţii Illinois, a fost analizată conexiunea emoţională dintre parteneri înainte începerea actului sexual. Experţii au încercat să afle dacă declararea iubirii prin ,,Te iubesc” are un efect pozitiv asupra parcursului relaţiei. Studiul a fost realizat pe 300 de studenţi, bărbaţi şi femei, relatează Independent.

Rezultatele au dovedit că relaţiile în care înaintea sexului au fost rostite cuvintele ,,Te iubesc” au durat mai mult. Studiul nu explică clar perioada în care persoanele din cuplu ar trebui să facă sex, dar oferă indicatori ai paşilor care trebuie urmaţi pentru stabilirea contactului fizic. 

Toni Coleman, psihoterapeut, susţine că legătura emoţională este elementul cheie al unei relaţii. 

Barton Goldsmith, psihoterapeut din California, susţine că echilibrul emoţional dintre ambii partneri ajută la aflarea perioadei cele mai bune pentru începerea relaţiilor intime. ,,Este important ca ambii parteneri să fie de acord şi să fie confortabili,” spune el.

Iată câteva dintre opţiunile sugerate de psihoterapeuţi.

Aşteaptă cât de mult este posibil

În 2010, un studiu realizat de Dean Busby sugera că sexul după căsătorie ar putea ajuta la obţinerea stabilităţii în relaţie. 

Aşteaptă câteva luni

Un alt studiu sugerează că un cuplu ar trebui să aştepte cel puţin trei luni pentru a face sex. După sfârşitul lunii de miere ,,eşti cu picioarele pe pământ, este punctul în care cuplul poate face sex,” spune Metts.

Aşteaptă câteva săptămâni

Goldsmith susţine că după perioada ,,lunii de miere” este prea târziu ca un cuplu să aibă relaţii intime. El spune că dorinţa sexuală s-ar putea estompa după această perioadă. În opinia sa, 36 de ore petrecute împreună cu o persoană sunt suficiente pentru ca partenerii să treacă la pasul următor. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase