Home » D:News » Gena care provoacă senzaţia de saţietate a fost descoperită. Cum îi va ajuta pe oamenii care mănâncă excesiv?

Gena care provoacă senzaţia de saţietate a fost descoperită. Cum îi va ajuta pe oamenii care mănâncă excesiv?

Gena care provoacă senzaţia de saţietate a fost descoperită. Cum îi va ajuta pe oamenii care mănâncă excesiv?
Publicat: 19.02.2017
Experţii susţin că au descoperit o genă care activează senzaţia de saţietate, ce ar putea ajuta oamenii care mănâncă excesiv.

Pentru persoanele care întâmpină greutăţi atunci când încearcă să ţină dietă, cercetătorii de la Universitatea Monash din Melbourne şi de la Universitatea din Copenhaga spun că descoperirea lor ar putea duce la  dezvoltarea unui medicament care reduce apetitul şi creşte dorinţa pentru efectuarea exerciţiilor fizice, notează Independent.

Gena care controlează semnalele dintre creier şi intestine a fost descoperită în viermii cilindrici, însă o genă similară se regăseşte şi în intestinele umane, spun cercetătorii.  Gena este responsabilă şi pentru senzaţia de somn pe care oamenii o au după masă, care apare doar atunci când organismul a stocat suficiente grăsimi. ,,Datorită faptului că viermii cilindrici au atât de multe gene în comun cu oamenii, reprezintă un model bun pentru ca experţii să înţeleagă modul de funcţionare al metabolismului şi al bolilor umane,” spune profesorul Roger Pocock, principalul cercertător. 

Cercetarea ar putea reprezenta baza dezoltării unor noi metode care i-ar ajuta pe oameni să slăbească. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase