Home » D:News » Ce culoare au aceste căpşuni? O nouă imagine a devenit virală după ce utilizatorii unei reţele sociale au fost divizaţi de culoarea fructelor

Ce culoare au aceste căpşuni? O nouă imagine a devenit virală după ce utilizatorii unei reţele sociale au fost divizaţi de culoarea fructelor

Publicat: 05.03.2017
O imagine distribuită pe Twitter de către profesorul de psihologie Akiyoshi Kataoka pare că prezintă mai multe căpşuni roşii aşezate pe o tartă. Imaginea a divizat utilizatorii reţelei sociale unii afirmând că fructele sunt roşii în timp ce alţi au afirmat că acestea sunt albastre.

În realitate, în imagine, nu există niciun un pixel de culoare roşie, relatează Mail Online

,,Iluzia căpşunilor a fost realizată prin două metode. Deşi imaginea este creată doar din pixeli cyan (albastru şi verde) căpşunile par să aibă culoarea roşie,” spune profesorul Kataoka. 

Credit:  Akiyoshi Kataoka/Twitter

Expertul în percepţie vizuală din cadrul National Eye Institute, Bevil Conway a descris imaginea ca fiind un exemplu uimitor al modului în care creierul ,,corectează culorile din lumea înconjurătoare” atunci când sunt alterate de diferite lumini. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase