Home » D:News » S-a dovedit ştiinţific: fratele cel mare este mai deştept

S-a dovedit ştiinţific: fratele cel mare este mai deştept

Publicat: 12.03.2017
S-a dovedit ştiinţific: fratele cel mare este mai deştept
Eşti fratele mai mare care îşi protejează fratele mai mic? Eşti mezinul care scapă de pedeapsă? Sau eşti copilul din mijloc, care mediază situaţia dintre fraţi? Un studiu arată că există un adevăr în aceste stereotipuri.

Un studiu recent arată că unele dintre aceste stereotipuri sunt adevărate, relatează Curiosity.

Conform specialiştilor, „din primul an de viaţă, mezinii au rezultate mai slabe la examinări cognitive comparativ cu fraţii lor mai mari, iar această diferenţă creşte până la începutul şcolii şi rămâne semnificativă chiar şi după aceea”. Altfel spus, fraţii mai mari sunt mai deştepţi.

Pentru acest studiu, cercetătorii au analizat date colectate de la aproximativ 5.000 de copii până în 14 ani. De asemenea, au discutat cu părinţii lor despre comportamentul copiilor. Conform acestor date, copiii mai mari au obţinut rezulltate mai bune la abilităţi verbale, citit şi matematică.

De asemenea, cercetătorii menţionează că aceste diferenţe apar din cauza părinţilor. Aceştia tind să acorde mai multă atenţie primului copil, care includ dezvoltarea acestor abilităţi.

Există totuşi nişte avantaje şi pentru copiii născuţi mai târziu. Studiile au arătat că aceştia îşi asumă mai des riscuri şi au potenţial mai mare în a fi liber-profesionişti.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Legătura dintre fraţi se formează la naştere şi ţine toată viaţa!

Descoperire neaşteptată: numărul de fraţi şi surori al unei persoane prezice riscul de a divorţa

De ce primul născut are un IQ mai mare decât fraţii mai mici?

Cum ne influenţează fraţii şi surorile destinul?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase