Home » D:News » Veneţia ar putea deveni un oraş scufundat în următorii 100 de ani. Care este motivul

Veneţia ar putea deveni un oraş scufundat în următorii 100 de ani. Care este motivul

Veneţia ar putea deveni un oraş scufundat în următorii 100 de ani. Care este motivul
Publicat: 12.03.2017
33 de zone din Italia ar putea fi înghiţite de ape.

Este cunoscut ca ”Oraşul plutitor,” dar experţii avertizează că Veneţia s-ar putea scufunda în mai puţin de 100 de ani din cauza schimbărilor climatice. Marea Mediterană ar putea creşte cu aproximativ 140 de centimetri până în 2100. 

În ultimii 1.000 de ani, nivelul Mării Mediterane a crescut cu 30 de centimetri, relatează Mail Online. 

Cercetătorii din cadrul Institutului de Geofizică şi Vulcanologie din Italia afirmă că nivelul de creştere accelerată se produce din cauza încălzirii globale. Pentru a înţelege modul în care nivelul mării s-a schimbat, cercetătorii au studiat pietrele de moară de pe coasta Mediteranei. ,,Coasta Mediteranei ne furnizează informaţii despre nivelul mării din ultimele milenii,” afirmă cercetătorii. 

,,Pietrele de moară erau realizate din rocile de pe plajă şi utilizate pentru măcinarea măslinelor şi a grânelor,” adaugă ei. 

Pietrele de moară sunt circulare şi au fost realizate pentru măcinarea grănelor în Epoca de Piatră, între anii 4.000 şi 2.500 î.Hr. Cercetătorii le-au studiat poziţia pe coastă pentru a înţelege cum s-a schimbat nivelul mării în ultimele milenii. Ei au descoperit că 33 de zone din Italia ar putea fi înghiţite de ape. 

Printre zone se numără Fiumicino din Lazio, Versilla din Toscana şi zonele din jurul Cataniei, Cagliari şi Oristano. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase