Home » D:News » Cel mai scump SUV din lume. Vor fi doar 99 de maşini din această categorie

Cel mai scump SUV din lume. Vor fi doar 99 de maşini din această categorie

Publicat: 09.03.2017
Noul SUV realizat de Mercedes-Benz combină luxul cu abilităţile unei maşini de off-roade. Compania germană şi-a prezentat noul model, cu acoperiş retractabil, motor V12 şi facilităţi de înaltă tehnologie în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Mercedes-Maybach G-Class 650 este considerat ,,cel mai scump SUV din lume” preţul de pornire fiind de 500.000 de dolari. Compania a declarat în cadrul Salonului Auto de la Geneva că vor fi construite doar 99 de maşini din această categorie, conform Mail Online. 

,,În 2015, am făcut un pas înainte şi am deschis un nou capitol al luxului cu ajutorul noului Mercedes Maybach,” spune Jens Thiemer, director de marketing în cadrul companiei Mercedes-Benz Cars.  ,,De atunci au fost produse 15.000 de exemplare, unul din zece vehicule fiind vândut din segmentul S Class al maşinilor Mercedes-Maybach,” adaugă el. 

Noul SUV valorează 500.000 de dolari şi face parte din segmentul de lux al companiei. 

Sub capota maşinii se află un motor diesel V12, iar partea din spate a acoperişului este retractabilă. Maşina este dotată cu patru locuri, însă pasagerii din spate sunt cei care se bucură de întregul confort deoarece au acces la acoperişul care poate fi retractat printr-o simplă apăsare de buton. De asemenea, maşina dispune de un geam electric care poate separa locurile din faţă de cele din spate, geamul putând fi transformat din transparent în opac cu ajutorul unui buton. 

Credit: Mecedes-Benz

 Cele două scaune din faţă dispun de suporturi de pahare termice. Una dintre cele mai atractive facilităţi este computerul de bord, având două ecrane cu rezoluţie înaltă de 25,4 centimetri. 

,,Această maşină întruneşte cele mai înalte cerinţe, însă are şi elemente care o fac o adevărată maşină de teren,” spune Gunner Guethenke, director al segmentului Mercedes SUV.  Deşi interiorul este construit pentru lux şi confort, exteriorul a fost realizat pentru a suporta orice tip de teren. 

Credit: Mecedes-Benz

Vehiculul este poziţionat pe roţi la aproximativ o jumătate de metru deasuprea pământului. Automobilul va fi disponibil publicului începând cu luna septembrie, conform companiei germane. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase