Home » D:News » Poate fi iertată o aventură? Când nu trebuie să mergi mai departe

Poate fi iertată o aventură? Când nu trebuie să mergi mai departe

Publicat: 14.03.2017
O relaţie extraconjugală poate însemna sfârşitul unei relaţii sau o poate consolida. Cu toate că pentru unul dintre parteneri poate reprezenta o traumă, specialiştii cred că acest episod poate fi uitat, asa dacă cei doi impart multe amintiri frumoase.

„Pot trece peste aventura partenerului? Dacă da, cum? Cum mai pot dormi cu el, cum mai pot face dragoste, cum mai pot crede în ceea ce spune? Oare se mai poate vorbi despre dragoste dupa o aventură extraconjugală? Acestea sunt doar o parte dintre întrebările care bântuie o femeie înşelată, scrie Gândul.

În primul rând, asigură-te că este adevărat! De multe ori, scenariile sunt doar speculaţii ale “prietenilor binevoitori”. Ori vorbim de o relaţie pe cale să se înfiripe, dar în care nu s-a trecut încă la fapte. În acest caz,  încă putem reacţiona, iar asta fără să ne simţim înşelaţi în adevăratul sens al cuvântului.

Confruntă partenerul cu dovezile. Dacă ai găsit  probe palpabile, cum ar fi fotografii, martori, înregistrări, ori ai văzut chiar tu cu ochii tăi, încearcă să vorbeşti cu el.

Confruntarea nu trebuie să fie însă ultimativă, dramatică, cu plânsete şi urlete, sau cu copiii de faţă, acolo unde există. Încercaţi, indiferent de ceea ce simţiţi, să purtaţi o discuţie pe un ton moderat. Asta vă poate ajuta personal,  dar sau îl poate face să recunoască, ori să încerce să motiveze gestul. În funcţie de această discuţie, puteţi hotărî dacă mergeţi sau nu mai departe.

Nu includeţi copiii, familia de origine sau prietenii în discuţiile voastre. Este posibil să vă hotărâţi să treceţi peste nefericitul eveniment, iar cei implicaţi să nu o poată face. În general, familia de origine nu uită greşeala partenerului, aproape niciodată. Prietenii vor avea tendinţa să ţină cu una dintre părţi, iar mai apoi să vă fie greu să mai constituiţi acelaşi cerc de prieteni. Pe scurt, dacă îi implicaţi, vă puteţi pierde prieteni, vă puteţi traumatiza copiii şi propria familie, iar asta nu ajută pe nimeni.

Citeşte continuarea în Gândul!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase