Prima pagină D:News

Klek: Magazinele bulgăreşti înfiinţate la subsolul blocurilor

Oana Bujor | 04.17.2017 | ● Vizualizări: 1863

Comercianţii stradali sunt extrem de comuni în oraşele din întreaga lume. Faptul că nu îşi permit să plătească chiria i-a împins pe aceşti mici comercianţi să vândă pe stradă sau în unele cazuri în subsoluri, precum cele din Sofia, capitala Bulgariei.

Magazinele de la subsol din Sofia au o mică fereastră în apropierea trotuarului, conform Amusing Planet.  Magazinele cunoscute şi cu denumirea de ,,klek''  îşi expun produsele în vitrinele de pe marginea trotuarului, iar clienţii sunt nevoiţi să se aplece pentru a plăti şi a primi produsele. 

Galerie foto

vezi galeria 6 fotoProprietarii magazinelor klek sunt unii dintre primii antreprenori bulgari care au apărut după căderea comunismului. Majoritatea magazinelor sunt deschise până noaptea târziu sau au program non-stop. După căderea comunismului, dreptul la proprietate privată a devenit accesibil, în acel moment au apărut primele afaceri. Subsolurile au fost transformate în magazine, iar sticla colorată care acoperă vitrinele prezintă oferta comercianţilor. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: