Home » D:News » Caz miraculos: un tânăr pescar filipinez a supravieţuit 58 de zile pe mare, fiind salvat de un vas japonez

Caz miraculos: un tânăr pescar filipinez a supravieţuit 58 de zile pe mare, fiind salvat de un vas japonez

Publicat: 01.04.2017
Caz miraculos: un tânăr pescar filipinez a supravieţuit 58 de zile pe mare, fiind salvat de un vas japonez
Un tânăr pescar filipinez care a supravieţuit 58 de zile pe mare după ce a rămas fără apă şi mâncare a ajuns miercuri la Manila, cei apropiaţi crezând în acest timp că a murit, relatează Le Figaro online.

Rolando Omongos, în vârstă de 21 de ani, a povestit aventura sa când s-a întors la Manila, la trei săptămâni după ce a fost salvat de un vas de pescuit japonez. El fusese dus de apă până la est de Papua Noua Guinee, informează Mediafax.

„Am plâns fără oprire când am fost în sfârşit salvat. Eram prea slăbit pentru a sta în picioare: ei (n.r. salvatorii) au fost nevoiţi să mă ducă în braţe”, a spus tânărul.

El a povestit că a supravieţuit bând apă de ploaie şi mâncând muşchiul care a crescut pe barca sa de 2,5 metri lungime. S-a protejat de soare sărind deseori în apă.

 Unchiul său, Reniel Omongos, în vârstă de 31 de ani, care se afla pe o altă ambarcaţiune, a murit după o lună. Rolando a luat trupul unchiului său în propria barcă, dar a spus că după câteva zile acesta început să miroasă urât şi l-a aruncat în apă.

El a spus că s-a rugat atunci: „Doamne, te rog, ai grijă de unchiul meu. Eu trebuie să rămân în viaţă pentru ca cineva să poată duce vestea familiei mele”.

 Cei doi bărbaţi au părăsit oraşul filipinez General Santos pe data de 21 decembrie, alături de alţi pescari. O furtună i-a îndepărtat pe Rolando Omongos şi pe uchiul său de vasul care îi însoţea pe data de 10 ianuarie şi aceştia au rămas fără combustibil cinci zile mai târziu.

Ei au aruncat în apă motoarele pentru a pluti mai uşor şi a ieşi mai repede din valurile mari.

„Vedeam cum trec cel puţin patru ambarcaţiuni pe zi, dar niciuna nu s-a oprit”, a povestit el. „Nu mi-am pierdut niciodată speranţa. M-am rugat mereu”, a încheiat acesta.

Când a fost salvat, Rolando Omongos avea aproximativ 20 de kilograme. A promis că nu va mai călători niciodată pe mare.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Povestea turistului care susţine că a supravieţuit nouă zile în pădurea amazoniană cu ajutorul maimuţelor. ”În douzeci de ani nu am avut parte de aşa ceva”

Caz miraculos: a supravieţuit unei căderi de la peste 10.000 de metri fără paraşută

Omul care a supravieţuit fără mâncare timp de 382 de zile

A plutit pe mare timp de 38 de ore şi a supravieţuit în mod miraculos

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase